Sport

Overraskende seier i Tour des Fjords – Boasson Hagen spurtet inn til annenplass

– Det ble bare nesten, sier nordmannen etter den andre etappen.

Edvald Boasson Hagen ble nummer to på torsdagens etappe.

Edvald Boasson Hagen ble annenmann på 2. etappe av sykkelrittet Tour des Fjords. Han var like bak overraskelsen Timo Roosen fra Nederland i mål.

– Det ble bare nesten. Men Serge (Pauwels) og laget kjørte bra. Men det var synd det ikke gikk på slutten der, og at vi ikke klarte å hente han inn, sa Boasson Hagen til procycling.no like etter målgang i Norheimsund.

Roosen holdt på å bli kjørt inn av Boasson Hagen og resten av en større gruppe helt på tampen, men 24-åringen fra Tilburg holdt unna. Han var to små sekunder foran Boasson Hagen i mål. Det tok Lotto-Jumbo-rytteren opp til en annenplass i sammendraget.

Les også

Boasson Hagens manager: – Dette har jeg aldri opplevd. Det er helt unikt.

– Meget bra kjørt av Roosen, utbrøt Christian Paasche i TV 2s studio.

PÅ BROEN: Her passerer hovedfeltet Hesjedalsfossen i Vaksdal.

Boasson Hagen var sterkest av forfølgerne. Rudsbygdingen spurtet inn til klar annenplass foran treer August Jensen. Bjørn Tore Hoem ble tredje beste norske på femteplass. Edvald Boasson Hagen er nå oppe på tredjeplass i sammendraget i Tour des Fjords. Belgieren Dries van Gestel, som ble niendemann torsdag, leder rittet.

Torsdagens 2.-etappe fra Gulen til Norheimsund var 185,1 kilometer lang. Rittet fortsetter fredag. Da skal rytterne sykle fra Odda til Kopervik.

Tour des Fjords avsluttes i Stavanger søndag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen
  2. Tour des Fjords
  3. Stavanger