Sport

Håndballjentene vil ha denne mannen på sidelinjen under kampene

Mats Olsson har gjort noe så uvanlig som å rykke ned med Norges landslag. Ned fra tribunen og til benken.

Keepertrener Mats Olsson sammen med Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø
  • Arne Hole

HELSINGBORG: - Man kan jo diskutere om dette er et opprykk eller nedrykk, men rent fysisk er det jo et nedrykk, sier Mats Olsson og ler.

- Det kom et innspill fra spillertroppen med visse ønsker om at jeg skulle hjelpe målvaktene og kanskje bidra med noe annet også.

- Hva syns du om å gå fra tribune til benk?

- Både og. I begynnelsen kjentes det litt rart. Jeg har sittet mye på benken tidligere i andre sammenheng, men de siste årene har jeg vært mest på tribunen. Det gir jo et annet perspektiv, fugleperspektivet. Det er vanskelig å sitte på benken uten å skulle styre, synes Norges keepertrener.

- Men det må vel være en tillitserklæring fra jentene at de vil ha deg på benken?

- Ja, det er klart. Vi gjør det som er best for laget. Så får vi se etter mesterskapet om dette er en ordning skal fortsette.

Les også

  1. Så mye tjener håndballjentene på et EM-gull

  2. Norges stjernetrio er et bevis på en tydelig forandring i håndballen

Et nytt syn på den norske benken. Keepertrener Mats Olsson er hentet ned fra tribunen for å ha tettere kommunikasjon med spillerne. Her sittende, med Thorir Hergeirsson t.h.

Ekstra kunnskap skader ikke

Olsson fikk sin mesterskapsdebut på benken for Norge mot Romania i går. Det ga ham anledning til å gå ut på banen og gi råd til keeperduoen Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg som ikke kom opp mot sitt beste. På den brutale tellemåten til EHF fikk de bare fire og to redninger (redning telles ikke hvis ikke keepers lag overtar ballen).

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal liker godt å ha Olsson på benken.

- Det har vært snakk om det tidligere – da mest for å hjelpe keeperne. Vi får brukt ham mer aktivt når han er på benken. Han har mye håndballkunnskap. Så var det Nora (Mørk) som kom opp litt med dette, og alle var enige. Han er en kjemperessurs for oss, sier, Stine, som nå må unnvære lege Nils Ivar Leraan i umiddelbar nærhet. Det er regler for hvor mange som kan sitte på benken, og Leraan ble «overtallsspiller».

- Vi trenger legen også, men hvis det blir behov for han, så kommer han utpå.

- Så Olsson er bra for utespillerne også?

- Det er Thorir (Hergeirsson) og Mia (Högdahl) som styrer, og de er klare i sine roller. Men litt ekstra kunnskap skader ikke, sier Stine Bredal Oftedal.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Håndball-EM