Sport

Forfang: - En helt utrolig sesong

Johann André Forfang slo til med et andrehopp på 245 meter i 2. omgang i Planica søndag. Det holdt til en sterk 3.-plass bak slovenerne Peter Prevc og Robert Kranjec.

Johann André Forfang feiret 3.-plassen med lagkamerat Kenneth Gangnes. Sistnevnte ble nummer fem i søndagens renn. Foto: NTB Scanpix

— Sesongavslutningen ble som jeg hadde håpet på. I dag var det først på sistehoppet jeg følte at det klaffet skikkelig, men jeg gjorde to gode hopp, sier Forfang til NTB.

Tromsø-hopperen hoppet 226 meter i 1. omgang. Peter Prevc vant rennet med hopp på 238 og 241,5 meter.

Les også

Arne Scheie er ikke i tvil: - Norge har aldri vært bedre

Forfang gleder seg over det han har oppnådd denne sesongen.

— Det har vært en helt utrolig sesong. Jeg har klart mange pallplasser, og ikke minst fikk jeg meg min første verdenscupseier. Jeg er utrolig fornøyd, og jeg håper å komme enda sterkere tilbake neste sesong, sier 20-åringen.

Fornøyd Gangnes

Forfang hoppet seg opp én plassering fra 4.-plass i 1. omgang.

— For en måte å avslutte sesongen på for Johann, sa NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen om Forfangs flotte svev på 245 meter.

Les også

Forfang snuste på verdensrekorden etter kjempesvev i Planica

Kenneth Gangnes ble nest beste nordmann på 5.-plass. Han hoppet seg opp fra 15.-plass i 1. omgang.

— Jeg er ekstremt fornøyd. Dette var et bra resultat. Jeg fikk mer rytme på hoppet mitt i 2. omgang, sier Gangnes til NTB.

Også han gleder seg over årets sesong.

— Sesongen har vært et eventyr for meg. Jeg ble nummer tre totalt i verdenscupen, det ville jeg aldri ha trodd på forhånd, sier Gangnes.

Evensen-ros

Anders Fannemel (9.-plass) sørget for at Norge hadde tre hoppere blant de ti beste i sesongavslutningen.

Øvrige norske plasseringer: 12) Daniel André Tande, 16) Andreas Stjernen, 28) Joachim Hauer. Norge kunne for øvrig feire seieren i nasjonscupen etter søndagens renn.

— Jeg sitter igjen med to ting etter denne sesongen. Den ene er den fantastisk flotte norske laginnsatsen, mens den andre er hvor suveren Peter Prevc har vært, sa NRK-ekspert Evensen. (©NTB)

Les mer om

  1. Hopp
  2. Johann André Forfang