Keeperhelten forsvant på do

Espen Christensen leverte en ny kjempekamp da Norge slo Hviterussland 29-27 og tok seg til hovedrunden. Forspillet var mildt sagt uvanlig.

NORSK TRIUMF: Keeper Espen Christensen storspilte mot Hviterussland.

Hviterussland — Norge 27-29 (13-12)

KATOWICE: Etter to skudd forsvant Ole Erevik ut av målet. Inn kom Espen Christensen – helten fra Kroatia-kampen. Et av tidenes kjappeste keeperbytter.

— Du får spørre Steinar Ege eller Espen selv om årsaken, svarte landslagssjef Christian Berge og smilte underfundig.

— Jeg måtte få på plass en linse, prøvde Christensen seg før han skjønte at han ble gjennomskuet.

— OK, jeg måtte på do. Men jeg hadde ikke lyst til at det skulle bli noen hovedsak.

Det ble det da heller ikke. Hovedsaken var at rogalendingen spilte en praktkamp og kan ta hovedæren for at Norge begynner på hovedrunden i Krakow senere i uken.

Rdningsprosenten ble «bare» 36, men Christensen reddet i den viktige perioden da Norge rykket fra 17-17 til 21-17 og fikk taket på kampen.

OL-håpet lever

I Krakow venter regjerende OL, VM— og EM-vinner Frankrike, vertslandet Polen og Makedonia. Sistnevnte var i likhet med Serbia poengløse før deres interne møte i går. Kampen endte 27-27, og Makedonia gikk foran på bedre målforskjell.

— Det er bare å nye det som kommer. Frankrike har vi møtt to ganger i høst. Vi slo dem I Nadderud Arena, men det blir selvfølgelig noe annet å møte dem i mesterskap. Polen har tilskuerne i ryggen, og Makedonia har storscoreren Lazarov. Jeg tror det kan bli morsomt. Vi får bare slippe oss løs og nyte, og OL-sjansen lever videre sier Christensen, som sier dette om sin egen suksess.

— Jeg er liksom kommet inn i en flyt og har hatt marginene litt med meg i disse kampene - og Ole litt imot. Det er litt vanskelig å forklare hvordan den føles når man lykkes slik og hvordan det føles, sier den beste målvakten i den danske ligaen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her hvor bl.a. håndballgutta hylles: