Sport

Tidligere dansk landslagsstjerne: - Norge slår Ungarn

Håndballgutta imponerer også utenlandske eksperter. Den tidligere danske landslagsvingen Lars Christiansen tror Norge går til sin første semifinale i VM-historien.

Lars Christiansen tror ikke Norge går på samme smell som Danmark.
  • Arne Hole

– Norge har ikke bare gode sjanser mot Ungarn, jeg tror de vinner. De har en flyt mellom forsvar og angrep som er meget bra, skryter Christiansen, som er i Albertville som ekspert for dansk TV 2. Før 44-åringen satte seg foran mikrofonen spilte han 338 landskamper og scoret 1503 mål!

– Ungarn vant åttendelsfinalen fordi de var bedre enn Danmark. Vi var defensivt dårlige og hadde «ingen» redninger. Norge spiller på enn annen måte, meget hurtig og kan skifte ut spillere hele tiden. Norge har også høyere tempo enn Danmark.

– Ungarn hadde en strålende keeper mot Danmark?

– Det var fordi danskene ikke skjøt spesielt bra. Før Danmark-kampen lå Roland Mikler under 30 prosent, sier Christiansen.

Les også

Danske aviser slakter håndballherrene etter VM-smellen

Lars Christiansen (t.v.) er på plass i VM som ekspert for dansk TV 2.

Ikke skremt av Nagy

Laszlo Nagy er mannen de fleste snakker om når ungarsk håndball blir et tema. 35-åringen har vært innom flere av verdens beste klubber og er nå i Veszprém i Ungarn.

– Nagy har ikke den samme spensten lenger og har ikke scoret mer enn to mål i VM, men i forsvar er det han som binder det samme, sier dansken om den 2,08 lange Nagy, som ble skadet i første kamp og forsvant ut av troppen. Så kom han inn igjen – og blir en viktig forsvarsmann mot Norge tirsdag ettermiddag.

– Det Norge må passe seg for er de ungarske backene. De er meget gode, sier vingveteranen, som ikke er ferdig med rosen av Norge.

– Norge har en helt annen flyt enn Danmark, og de spiller hverandre gode, avslutter den danske eksperten, som tar et liteforbeholdt om «ekspert»-tittelen.

- Jeg trodde også Danmark skulle slå Ungarn.