Sport

Millionbonus venter de svenske håndballyndlingene

  • Kjetil Flygind
PENGER: De svenske håndballjentene spiller om både EM-medalje og millionbonus mot Norge i kveld.

For skulle Sveriges håndballyndlinger, anført av stjernespiller Isabelle "Bella" Gulldén, slå Norge i kveldens EM-semifinale i Budapest, venter en rekordstor bonus på Thomas Sivertsson og Helle Thomsens spillere.

For med seier over Norge i kveld, og da muligheten til å spille om Sveriges første EM-gull noensinne, venter én million kroner på deling på troppen, skriver Aftonbladet.

Årets sportslige opptur står i sterk kontrast til i fjor da det var opprørsstemning i den svenske leiren.

Sveriges kaptein: — Positivt

Skulle Sverige gå hele veien og vinne EM så får hver spiller 100.000 kroner. Ved sølv blir det 64.000 kroner på hver, mens hver enkelt spiller kan fylle på med 33.000 kroner hvis laget tar bronse.

Det blir garantert tøffe tak når Norge og Sverige møtes i EM-semi i kveld. Slik som her, under en treningskamp i Göteborg i fjor. Her er det Isabelle Gulldén (t.v.) som får hard medfart av Susann Iren Hall og Stine Skogrand.

Utbetalingene regnes ut fra premiepengene i EM og spillernes sponsoravtale.— Det var en overraskelse for noen at vi fikk bonus i 2010 da vi tok sølv. Nå vet vi at den finnes. Og om den er høyere så er det veldig positivt, sier Sveriges kaptein Sabina Jacobsen til Aftonbladet.

Og høyere er den. For fire år siden fikk Sverige-spillerne 33.000 kroner hver for sølvmedaljen etter å ha tapt finalen for Norge i Herning i Danmark.

I år er et sølv verdt 64.000 kroner.

Historisk klasseforskjell

Norge vant fire EM-gull på rad før Montenegro satte en stopper for det i 2012. I alt står Norge med fem-EM-gull, og har spilt seks strake finaler.

Sveriges EM-sølv fra 2010 er den beste prestasjonen til de gule og blå i EM-sammenheng, og den eneste gangen laget har endt opp topp tre.

Avkast i Papp László Sportsarena i Budapest er klokken 20.30.

Les også

  1. Ida Alstad må kysse Heidi Løke før hver kamp

  2. Når trenere ødelegger for barn

  3. Norges svenske trener: - Jeg er blågul i sjelen

  4. Sverige-stjernen: - Jeg var litt rund, og det fikk jeg høre

  5. - Jeg hostet litt, og ble dermed sendt i en taxi

  6. Slik forklarer Sverige-stjernen sykdomsønsket som fikk Norge til å reagere

Les mer om

  1. Håndball