Sport

Hedin: - Vi var sjanseløse

<p>Hadde aldri en reell sjanse mot råsterke kroater.</p>

Norway's Kenneth Ryvoll Klev, center, competes for the ball with Croatia's Blazenko Lackovic, left, and Manuel Strlek, during their Men's European Handball Championship Group D match in Vrsac, Serbia, Friday, Jan. 20, 2012. (AP Photo/Darko Vojinovic)
  • Reidar Løfaldli
VRSAC, SERBIA 20120120.Håndball EM i Serbia 2012:Robert Hedin,landslagsjef for Norge i kampen mot Kroatia i Millennium Hall i Vrsac under EM i håndball i Serbia fredag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Etter den dramatiske slutten på oppgjøret mellom Slovenia og Island tidligere fredag kveld var forutsetningene at Norge måtte ha poeng mot Kroatia for å gå videre fra gruppespillet i EM.

Håpet var nok tilstede hos Robert Hedins menn, og det var jevnt de første minuttene i Vrsac. Etter halvspilt førsteomgang begynte imidlertid Kroatia å dra ifra og derfra og inn viste det seg at Norge aldri hadde en reell mulighet til å komme tilbake.

Vi fulgte Norge — Kroatia HER!

Hedin: - Sjanseløse

Med tap 26-20 endte Norge på fjerde- og sisteplass i gruppe D og får dermed ikke være med videre til hovedrunden i EM.

- Det er synd, men vi er sjanseløse. Vi gjør to gode kamper i EM, men i dag hadde vi ikke mulighet, sier trener Robert Hedin til TV 2 etter kampen.

— Vi kjemper alle sammen det vi kan, men vi spiller mot et bedre lag i dag og er sjanseløse, sa keeper Ole Erevik til TV 2. Vi fulgte Norge - Kroatia HER!

God Erevik

Ole Erevik spilte nok en gang godt i Norges mål, men Kroatia kontret Norge i senk i første omgang, og de blåkledte fra Balkan ledet 13-8 til pause.

- Vi snakker mye om at vi skal kontre, men så springer vi ikke hjem igjen og blir kontret i senk, mente Erevik.

I starten av andre omgang fulgte lagene hverandre hva angår scoringer, men Norge klarte aldri å sette inn det siste giret som hadde vært nødvendig for å ta igjen Kroatia. Norge kom aldri nærmere etter hvilen enn da Børge Lund satte inn 15-12 etter 38 minutter.

Kroatia styrte det meste som skjedde etter det, og det norske laget gjorde mange feil som kostet dyrt. Til slutt ble det såpass stygge sifre som 26-20, noe som betyr at Norge er ute av årets EM.

Vi fulgte Norge - Kroatia HER!

Les også

  1. - Ingen tvil om at det er avtalt spill

  2. Slovenias stjernespiller: - Vi spilte fair

  3. Breivik: - Det var ikke usportslig av Slovenia

Les mer om

  1. Håndball