Forslått Kristoff-hjelper sykler videre

Danske Michael Mørkøv prøver å fortsette Tour de France etter den stygge velten lørdag.

Alexander Kristoff etter lørdagens etappe.
  • 100% Sport

Alexander Kristoff får neppe mye hjelp av danske Michael Mørkøv i dagene som kommer, men dansken fortsetter Tour de France tross lørdagens stygge velt.

Mørkøv var en av flere ryttere som måtte i bakken noen hundre meter fra målstreken på åpningsetappen. Dansken skal ha blitt truffet av en tilskuer, hvilket sendte han hodestups av sykkelen.

Les også

Kristoff-hjelper til sykehus etter stygg velt: - Et stort tap hvis han er ute av Touren

Les også

Boasson Hagen i velt da Cavendish vant: - Jeg er forslått og har skrubbsår

Etter å ha trillet i mål ble Katjusja-syklisten kjørt til sykehus i ambulanse for legesjekk. Der ble det ikke konstatert noen brudd, men Mørkøv er kraftig forslått. I timene etter målgangen kunne han knapt stå på det ene beinet.

Lørdag kveld var dansken usikker på om han kunne fortsette årets ritt, men satte sin lit til at god behandling ville gjøre det mulig. Og søndag morgen ankom Mørkøv starten på andre etappe sammen med Alexander Kristoff og sine øvrige lagkamerater i Katjusja.

Katjusjas Alexander Kristoff (nr. to fra venstre) i spurten under første etappe av Tour de France lørdag.

— Det er et mirakel. Mørkøv føler seg bedre, og han stiller til start. Så får vi se hvordan det går, skriver Katjusjas pressesjef Philippe Maertens til tv2.dk.Det er gode nyheter for Alexander Kristoff. Dersom Mørkøv hadde måttet trekke seg, ville det vært et særdeles hardt slag for nordmannens Tour-sjanser. Dansken skal etter planen ha en helt sentral rolle i Stavanger-karens spurtopptrekk, under og lørdag skulle dansken ha gjort den siste og avgjørende jobben for nordmannen, men gikk i bakken før han kom så langt.

I oppkjøringen til årets ritt var Mørkøv på besøk hos Kristoff i Stavanger. Det ga duoen sjansen til å terpe detaljer foran massespurtene som venter i Frankrike de kommende ukene. Nå spørs det i hvilken grad, og når, Mørkøv igjen er klar til full innsats for sin norske lagkamerat.

(©NTB)