Sport

Wilhelmsen: – Det er for dårlig at vi må sende hoppere til Trondheim

I dag fikk Johann Forfang og Gunnar Wilhelmsen idrettskretsens hederstegn. Sistnevnte kastet seg rett inn i anleggsdebatten.

Øyvind Sivertsen
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Wilhelmsen er mest kjent som fotballeder, både i TIL og på nasjonalt plan. Men Wilhelmsen er også svært interessert i hopp.

– Det er klart at det er ikke godt nok at vi må sende de beste hopperne til Trøndelag, sa Wilhelmsen i sin tale etter å ha fått Troms Idrettskrets’ hederstegn på Alfheim i dag.

Han kom med en klar oppfordring om at idrettsforbundet og idrettskretsen må se på saken.

For i K70-metersbakken i Grønnåsen er det ikke hoppet siden i mars. Med en såpass liten bakke, og at den er attpåtil lite i drift, velger mange Tromsø-hoppere å flytte sørover.

– Når fotballen har x antall kunstgressbaner og haller, så er det noen som er nødt til å ta tak i dette for å ivareta idrettens rammebetingelser, sa Wilhelmsen.

Også Johann Forfang er svært opptatt av vilkårene for hopp i Tromsø.

Les også

Forfang mener Tromsø kan bli en hopparrangør som verden ikke har sett maken til

Og kanskje skjer det noe?

– Vi bør nok ha en samtale, Gunnar, repliserte organisasjonssjef Sylvi Ofstad i Troms idrettskrets.

Flyttet som 15-åring

Wilhelmsens utspill kom som et slags svar på innlegget til leder av Tromsø Skiklub, Magnar Osnes, som kom med en dyster beskrivelse av anleggssituasjonen for hoppsporten i Tromsø. På tross av dette klarer klubben å produsere gode hoppere på løpende bånd, der Johann Forfang er spydspissen. I NM var Tromsø Skiklub den største av samtlige klubber.

Forfang måtte flytte til Trondheim som 15-åring.

Gunnar Wilhelmsen og broren, Knut, sponset i sin tid faktisk Forfang.

– De var med da vi trengte penger, så Johann, nå kan du takke ham pent, smilte pappa Hugo Forfang og Johann svarte med å gi Wilhelmsen en god klem.

Johann Forfang vant sitt første verdenscuprenn sist sesong, tok en rekke pallplasseringer og ble nummer fem sammenlagt i verdenscupen. I tillegg ble han verdensmester for lag og nummer seks i hoppuka sammenlagt.

– Det å bli satt pris på er selvfølgelig morsomt, sa Forfang.

Les også

Lange tatt ut på allstar-lag: – Synes det er litt rart

– Det beste i norsk fotball

Han har fått en tøff start på årets sesong, men håper å komme seg med på hoppukelaget via kontinentalcupen i romjula.

– Det var ikke helt dit jeg ønsket å komme, men nå er det blitt slik. For min del er ikke målet hoppuka i seg selv. Det er å finne formen, og helst i Engelberg - som igjen vil føre til at jeg kommer meg til hoppuka. Jo tidligere, jo bedre, sier Forfang.

Gunnar Wilhelmsen fikk hederstegnet for administrativ innsats i en årrekke - både for TIL, men også på krets- og forbundsnivå. Han hadde også en viktig rolle i «Hall i Nord-prosjektet».

– Når du snakker med med folk i Fotball-Norge, så er Gunnars jobb i fotballforbundet lagt merke til på en særdeles positiv måte. Han samarbeidet den gang tett med størrelser som Odd Flattum, Per Omdal og Karen Espelund. Den kvartetten er noe av det beste vi har hatt i norsk fotball gjennom de siste 30 årene, sa Jo Are Vik, daglig leder i Troms fotballkrets.

Les mer om

  1. Hopp
  2. Norsk fotball
  3. Fotballforbundet
  4. Ledelse