Sport

60 minutter på 60 sekunder: Oilers red av stormen mot Lillehammer

Stavanger Oilers innkaserte alle poengene etter å ha blitt kjørt av Lillehammer.

Stavanger Oilers kunne juble for tre poeng torsdag. Her fra en kamp tidligere i år.
  • Christoffer Hjalmarsson

LILLEHAMMER - STAVANGER OILERS 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Lillehammer: Kampen startet usedvanlig daft fra begge lag og feilpasningene florerte, men etter syv minutter viste Oilers sin førsterekke seg frem.

Philippe Cornet dyttet pucken ned i rundvantet der William Rapuzzi jobbet bra. En backhand ut foran og Josh Soares kunne ikke feile fra en meters hold.
Det var egentlig det eneste som skjedde av spenning i første periode. Lillehammer klarte aldri å legge noe skikkelig trykk på Oilers, selv ikke i undertall.

Les også

Vi fulgte kampen direkte: Sterk Oilers-seier

Hang i stroppene

Den andre perioden startet med adskillig høyere tempo enn den første, og det bølget bra frem og tilbake. Etter hvert tok imidlertid Lillehammer over og de trykket virkelig Oilers bakover.

Det ville seg dog ikke foran mål for hjemmelaget og Henrik Holm stod i veien for de puckene som kom.
Midt under den beste Lillehammer-perioden kjørte Oilers en kontring og vipps var Rapuzzi alene foran mål etter et pass av Jussi Kokkala.

Amerikaneren gjorde ingen feil og Oilers sin ledelse var doblet.
Etter scoringen fortsatte Lillehammer sitt overtak uten at det ga uttelling.

Les også

Oilersbørsen: Sterk bortetriumf for Stavanger Oilers

Lillehammer fortsatte kjøret

Tempoet ble skrudd opp enda et hakk fra hjemmelaget i tredje periode, og Oilers ble rundspilt i store perioder. Holm i målet fortsatte imidlertid storspillet, men måtte omsider kapitulere på et skudd fra midten av slottet.
Hjemmelagets kjør fortsatte også etter scoringen uten at det ga resultat. For Oilers klarte å holde unna og da målet var åpent på tampen, prikket Salsten nettet fra midtsonen.
Da holdt det ikke med et siste desperat forsøk fra Lillehammer og Stavanger Oilers kunne ta med seg alle poengene etter å ha vunnet 3-1.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers