Sport

Mowinckel langt bak i første renn etter OL

Ragnhild Mowinckel lyktes ikke hundre prosent i Sveits lørdag.

Ragnhild Mowinckel imponerte i OL. Super-G er ikke hennes favorittøvelse.

OL-bronsemedaljevinner Tina Weirather fra Liechtenstein vant verdenscuprennet i super-G i Crans Montana lørdag. Ragnhild Mowinckel ble nummer elleve.

Weirather var i egen klasse i Sveits og vant rennet 36 hundredeler foran Anna Veith. Den østerrikske jenta så lenge ut til å ta sitt andre strake OL-gull i super-G i Pyeongchang nylig, men måtte til slutt se seg slått av den tsjekkiske sensasjonen Ester Ledecká.

Italienske Federica Brignone og sveitsiske Michelle Gisin så lenge ut til å dele tredjeplassen i Crans Montana lørdag, men fra startnummer 31 suste hjemmehåpet Wendy Holdener inn til pallplass.

Hun var kun to små hundredeler bak Veith på annenplass.

Les også

  1. Landsoversikten: Trøndelag beste norske OL-fylke

  2. Flere av verdens største aviser skriver om hemmeligheten bak den norske suksessen

OL-vinneren Ester Ledecka

Ragnhild Mowinckel kom rett til Sveits fra et jubel-OL i Sør-Korea.

Molde-jenta tok sølv både i storslalåm og utfor. I Crans Montana klarte hun ikke helt å følge opp.

Bommet

I mål var Mowinckel nummer elleve, slått med 86 hundredeler av Weirather.

– Dette var bare sånn passe. Jeg hadde blant annet dårlig retning i innkjøringen til henget. Der bommet jeg veldig, og det var litt kjipt, men det var dette jeg var god for i dag, oppsummerte Mowinckel overfor NTB.

I det olympiske super-G-rennet ble Mowinckel nummer 13. Tiden etter jubellekene i Sør-Korea har Molde-jenta brukt til å hvile ut.

– Jeg har egentlig ligget litt lavt i terrenget. Jeg trengte ro. Det var seks renn igjen av verdenscupsesongen, og jeg har lyst til å være topp motivert for å kjøre fort. Derfor har jeg tatt det rolig og vært sammen med familie og venner, sa Mowinckel.

Weirathers første

OL-vinner Ester Ledecka deltok ikke i Crans Montana lørdag. Hun er best på snowboard og satser først og fremst på den grenen.

Tina Weirather tok sin første verdenscupseier for sesongen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Alpint
  2. Ragnhild Mowinckel
  3. Sveits
  4. Liechtenstein