Sport

Bøkko og Lunde Pedersen på pallen i EM-åpningen

Håvard Bøkko ble nummer to, mens Sverre Lunde Pedersen tok tredjeplassen på den innledende 500-meteren i allround-EM i Italia.

Sverre Lunde Pedersen fikk en god start på allround-EM. (Arkivfoto) Foto: Peter Dejong / TT NYHETSBYRÅN

  • NTB

Raskest på åpningsdistansen var Haralds Silovs fra Latvia. Han gikk i mål på 36,339. Det var to hundredeler foran veteranen Bøkko og åtte foran Pedersen.

For sistnevnte var dette en glimrende start på mesterskapet. Pedersen er blant de aller største gullfavorittene under utendørsmesterskapet i Collalbo, og i første øvelse hentet han viktig tid på blant andre Patrick Roest og Sven Kramer.

– Har slitt

– Jeg er veldig godt fornøyd. Andre- og tredjeplass på åpningen er supert. Jeg har slitt litt på 500-meter tidligere, så det er godt å gå et godt løp nå, sier Pedersen til NRK.

Roest var mannen som knep gullet foran Pedersen under fjorårets allround-VM på utendørsarenaen i Amsterdam. Da tapte nordmannen førsteplassen etter et fall i siste øvelse.

Avgjøres på 5000-meter

Også Sindre Henriksen er med. Han ble nummer sju i den første øvelsen og var 0,64 sekund bak vinner Silovs.

Les også

Lorentzen tapte terreng til EM-lederen

Håvard Bøkko imponerte med 2.-plass i første øvelse i allround-EM. Foto: NTB scanpix

Herrenes allroundkonkurranse fortsetter lørdag ettermiddag med 5000 meter, før det skal avgjøres søndag med både 1000 og 1500 meter.

– Nå har vi noen timer på å spise og gjøre oss klar til 5000-meter. Vi har gjort det før, så det skal gå fint, sier Pedersen til NRK.

Kvinneklassen blir avgjort lørdag. Ida Njåtun ble til slutt beste norske på 9.-plass. På plassen bak fulgte Ragne Wiklund, mens Sofie Karoline Haugen ble nummer 14. Det er kun de åtte beste i sammendraget som får gå den avsluttende 5000-meteren.

Les mer om

  1. Skøyter
  2. Sverre Lunde Pedersen
  3. Håvard Bøkko