Sport

Froome ønsker å la seg teste av uavhengige leger

Tour de France-favoritten vil legge dopingspekulasjonene døde og bevise at han er ren.

Her jubler Chris Froome etter den imponerende seieren tirsdag.
  • Even Emberland

Etter maktdemonstrasjonen på Tour de Frances første fjelletappe, måtte Chris Froome svare på flere spørsmål om doping på den internasjonale pressekonferansen etter målgang.

Temaet var særlig hett da det natten før etappen ble publisert en video på YouTube som viser britens angivelige fysiske data mens han klatrer Mont Ventoux på vei til etappeseier i Touren i 2013. Følg Tour de Frances ellevte etappe direkte her.

Vil bevise uskyld

Nå vil briten ta ytterligere steg for å bevise sin uskyld og stilne kritikerne som spekulerer om han jukser.

PA Sport skriver tirsdag kveld at 30-åringen planlegger å gjennomføre tester med leger og andre som er uavhengige av Team Sky. Det rapporteres av blant andre BT Sport og The Guardian.

Chris Froome i aksjon opp fjellet Col de la Pierre-Saint-Martin som avsluttet den tiende etappen i årets Tour de France.

På pressekonferansen etter seieren i Pyreneene tirsdag, tok briten til motmæle da han ble konfrontert med skepsisen hos for eksempel Antoine Vayer, legen som tidligere jobbet for det dopingbefengte laget Festina, men som nå blant annet analyserer data rytterne produserer i stigninger.— Hva er det jeg ikke har gjort? Jeg prøver så godt jeg kan å være en talsperson for ren sykling. Jeg har pratet med CIRC, jeg har kommet med forslag som å begynne med testing på nattestid, og jeg poengterer det når jeg føler det er for lite testing, for eksempel på plasser som Tenerife. Hva annet kan en ren rytter gjøre? sier Froome.

Les også

Det er her man forstår dopingfristelsen

Gjennomføres etter Touren

Det svarer han på selv gjennom å gjøre seg tilgjengelig for tester gjort av uavhengig personell. PA Sport skriver at testene er planlagt mellom Tour de Frances slutt og starten på sesongens siste Grand Tour, Vuelta a España.

Chris Froome distanserte samtlige og leder Tour de France med nesten tre minutter etter ti etapper. Nå vil han stilne skeptikerne som prater om doping.

Briten leder årets Tour de France med nesten tre minutter. Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) følger nærmest etter den første klatreetappen i Pyreneene.Onsdag venter en ny test for sammenlagtfavorittene. Den 188 kilometer lange etappen sender rytterne over utenforkategoristigningen Col du Tourmalet før en utforkjøring og avslutning opp tredjekategorien Côte de Cauterets (6,4 kilometer à 5 prosent) avslutter etappen.

Her følger du den tøffe klatreetappen direkte.

Les også

  1. Kaggestad fnyser av omstridt Froome-video: - En ren konspirasjonsteori

  2. Drepte Froome all spenningen?

  3. Stjernelag vurderer norsk 22-åring - kan bli lagkamerat med Contador og Sagan

Les mer om

  1. Tour de France