Sesongens største ligaseier for Vipers

Vipers tok seg opp på sølvplass etter å ha rundspilt Gjerpen borte.

Tonje Refsnes river seg løs og scorer.
  • Herman Folvik

Gjerpen-Vipers 18-38 (9-21):

— Det var godt å få en kamp vi kontrollerte. Vi fikk rullert litt på laget og alle gjorde en god jobb. Vi har slitt litt med å være favoritter tidligere, men i dag viste vi at vi er et bedre lag. Vi holder trykket hele kampen selv om det er enkelte perioder hvor ting kunne vært gjort bedre, men dette var bra gjennomført, er dommen til Marta Tomac etter den sterke seieren.

Vipers står med 12 poeng etter syv kamper - med seks triumfer og ett overraskende nederlag mot Stabæk. Kun Larvik med full pott og 14 poeng er foran. Glassverket ligger poenget bak Vipers.

Den gode Vipers-starten på sesongen fortsatte til de grader i Skienshallen borte mot Gjerpen som ligger nest sist. Søndagens seier er Vipers største i seriesammenheng til nå denne sesongen. Det er riktig nok et lite stykke opp til 52-10-seieren i september mot italienske Cassano Magnano i EHF-cupens kvalik.

Les også

Tidenes største Vipers-seier: - Vanvittig bra

Nådde kampmålet

— Jeg er fornøyd med denne kampen. Jeg er fornøyd med at vi vinne komfortabelt og kommer godt i gnag. Vi slipper inn ni i første og det store kampmålet i pausen var at de ikke skulle score mer enn ni i andre omgang. Det klarte de ikke og det er bra, sier Kenneth Gabrielsen, Vipers-trener.

Etter en meget hektisk kampperiode var dette første gang Vipers var i aksjon på halvannen uke.

— Vi kunne scoret flere mål, men det er en veldig godt gjennomført kamp. Vi har alle utespillerne på scoringslista. Det er godt at vi får rullert litt og testet ut litt. Jeg er veldig fornøyd, understreker Gabrielsen.

Vipers får også neste uke en full uke med trening før Rælingen kommer til Aquarama på søndagen.

— Det har gjort oss godt og vi har trengt det. Vi trenger fortsatt å få trent mye sammen. Vi skal trene godt inn mo Rælingen nå. Vi skal bli bedre i alle deler av spillet. Det er det viktigste fremover nå, mener Vipers-treneren.

Takket være godt keeperspill av Sakura Hauge, som også fikk god hjelp av forsvaret, åpnet Vipers kampen med å stenge igjen bakover. Fremover gikk det unna, og Vipers var raskt oppe i en 0-5-ledelse etter bare noen minutter.

Les også

Vi fulgte Gjerpen-Vipers minutt for minutt

Gjorde flere bytter

Dermed ble kampen i realiteten aldri spennende. Videre i omgangen fortsatte kristiansanderne å kjøre over stakkars Gjerpen. Særlig fremtredene var de to vanligste målscorerne for Vipers, Jeanett Kristiansen og Thorey Rosa Stefansdottir, men stort sett gjorde samtlige Vipers-spillere jobben sin på strålende vis.

Mathilde Kristensen setter ett av mange VIpers-mål denne kvelden mot Gjerpen.

Trener Kenneth Gabrielsen lot nøkkelspillere som Marta Tomac, Kristiansen og Kari Brattset etter hvert hvile. Det gjorde at Mathilde Kristensen, Mona Bruskeland Ulrika Olsson, Tonje Refsnes og ungjenta Karoline Olsen fikk en del spilletid i kampen. Uten at det svekket Vipers noe som helst. Til pause sto det hele 21-9 til Gabrielsens jenter.

Les også

Larvik-kampen snart utsolgt: - Dette blir en begivenhet av dimensjoner

Overlegne også etter pause

Vipers-spillerne fortsatte å ha lekestue også i andre omgang. Ti minutter ut i omgangen hadde Vipers økt til 30-13-ledelse. Flere av målene kom fra Sanne Bak Pedersen og linjespiller Kari Brattset. Annick Lipman, som kom inn i målet i pausen, sto godt og reddet flere skudd bakover samtidig.

Kristiansanderne ga seg ikke før det sto hele 18-38 på måltavla. Toppscorere for Vipers ble Stefansdottir og Kristiansen med seks hver. Alle Vipers' utespillere kom på mållista. Kristiansen ble av en lokal jury kåret til kampens beste.

Neste Vipers-kamp er hjemme mot Rælingen neste søndag. Onsdagen etter kommer Larvik på besøk til semifinale i Norgesmesterskapet.