Arctic Race kommer tilbake til Tromsø: Skal også innom Finland

Arctic Race of Norway kommer for tredje gang innom Tromsø.

Fra Tromsø i 2017.

Det nordnorske sykkelrittet offentliggjorde etappene i Narvik tirsdag formiddag.

Sykkelrittet svinger innom Finland på den andre etappen av neste års utgave. Det ble klart da etappene ble presentert i Narvik tirsdag. Rittet går fra 6. til 9. august.

Rittet blir arrangert i samarbeid med franske Amaury Sport Organisation (ASO), som også er arrangøransvarlig for Tour de France.

– Vi skal tilbake til gamle tomter og vi skal bokstavelig talt krysse en grense, sa daglig leder av Arctic Tour of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Statsminister Erna Solberg, idrettspresident Berit Kjøll og Troms og Finnmarks nye fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo var også til stede under presentasjonen.

– Dette er et idrettsarrangement i særklasse. Utrolig hva dere har fått til her i Nord-Norge. Dette er knallsterkt og knallbra. All honnør til arrangørene, sa idrettspresident Kjøll.

Les også

Erna garanterer Arctic Race millionstøtte: – Norgesreklame i bøtter og spann

Her er alle etappene:

ETAPPE 1, 6. august:

166 kilometer. Start- og målgang i Tromsø. To runder på Tromsøya før målgang ved Polaria lik tidligere år.

ETAPPE 2, 7. august:

172 kilometer. Start i Nordkjosbotn. Via Heia, Øverbygd og Skibotn til Kilpisjærvi i Finland. For første gang er dermed Arctic Race i et annet land.

Thor Hushovd tror publikum kan få se noen spennende spurtoppgjør på de to første etappene.

– De to første etappene er godt tilpasset sprinterne, så her blir det garantert fart inn til mål. De to neste etappene er nok mer tilpasset de beste klatrerne, og jeg forventer at ledertrøya kommer til å skifte eier her, slik vi så det i årets ritt, sier Arctic Race-ambassadøren i en pressemelding.

ETAPPE 3, 8. august:

184,5 kilometer. Start på Finnsnes, via Skaland, Gibostad og tilbake til Finnsnes, før løypa går i mål på toppen av Målselv Fjellandsby.

– Den tredje etappen vil nok framkalle en følelse av déjà vu for dem som har fulgt sykkelrittet tidligere. Traseen på 184,5 km mellom Finnsnes og Målselv vil være den samme som i 2015 med bare ett unntak, og det er at den første sløyfen rundt Senja vil gå i motsatt retning, sier Dybdal.

ETAPPE 4, 9. august:

161 kilometer. Start i Gratangen. Via Tovik, Tjeldsundbrua, Sørvika, Kvæfjord før målgang ved sykehuset i Harstad.

(iTromsø / @NTB)