Sport

Tande nummer fire i Almaty - Prevc vant suverent

BESTE NORDMANN: Daniel-André Tande i svevet i Kasakhstan. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/NTB scanpix

Daniel-André Tande måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen i verdenscuprennet i Almaty lørdag. Peter Prevc vant suverent.

Den slovenske storhopperen tangerte sin egen bakkerekord på 141 meter i 1. omgang. I finalen landet han på 137,5 meter og vant med 18 poeng foran østerrikeren Michael Hayböck (138-133). Tande hadde 136,5 meter i 1. omgang, mens i finalen landet han på 129 meter. Dermed måtte han se at tyske Severin Freund tok seg forbi. Freund hadde 135 meter i finalen.

– Jeg var skuffet akkurat da jeg landet, men fjerdeplass er bra. Jeg bommet litt på timingen i satsen i finaleomgangen, men kan ikke være skuffet. Søndag satser jeg på å være på pallen, sa Tande.

Var nær

– Et greit resultat. Vi kan ikke komme på pallen hver gang. Daniel var nær i dag, men får ikke til et like bra sistehopp. Likevel er en fjerdeplass bra, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

De norske hopperne har ikke helt fått taket på bakken i Almaty.

– Heldigvis fikk Daniel justert teknikken sin i det første hoppet slik at han henger med i toppen, forklarte Stöckl.

Gangnes opp 19.-plasser

Kenneth Gangnes lå på 27.-plass etter 1. omgang med 127 meter. Med 128 meter under dårlige forhold i annenomgangen, og 234,7 poeng avanserte han til 8.-plass. Først og fremst fordi de andre hopperne måtte hoppe fra høyere avsatser og fikk mye fratrekk for det.

– Kenneth hadde problemer med skiene ut av hoppet i 1. omgang. I finaleomgangen var han både heldig med forholdene og vinden. Det var veldig bra, sa Stöckl.

Likevel økte Hayböck avstanden til Gangnes i kampen om å bli blant de tre beste i verdenscupen. Det skiller 54 poeng mellom de to med sju renn igjen av sesongen. Prevc leder suverent foran tyske Severin Freund. I nasjonscupen er det derimot Norge som fører an. Norge er 1039 poeng foran Tyskland.

(©NTB)

Les også

  1. NRKs hoppekspert spår legendarisk karriere for Johann Forfang: - Kan bli tidenes beste

  2. Tande på andre i Kuopio

  3. Dette historiske skihoppet forbløffer hopp-verden

Les mer om

  1. Hopp
  2. Daniel Andre Tande