Sport

Kristoff fikk et løft etter oppvaskmøte

Det smalt godt på Team Katjusjas salderingsmøte tirsdag. Dermed fikk Alexander Kristoff mer hjelp og en plass opp på resultatlistene. Men seieren mangler.

Det ble 4.-plass for Kristoff på onsdagens etappe.
 • Jan-erik Larsen

Büren an der Aare (Aftenbladet): — Jeg var veldig heldig med både oppløpet og spurten da jeg vant her i fjor. Både tirsdag og onsdag har jeg manglet de samme marginene. Tirsdag kom jeg ikke fram, og onsdag ble jeg stengt av Peter Sagan i siste sving 200 meter før mål. I tillegg fikk jeg en dytt av John Degenkolb. Dermed mistet jeg for mye fart til at jeg kunne ta igjen Sacha Modolo (Lampere-Merida), sier Kristoff til Aftenbladet etter fjerdeplassen på de 183 kilometere fra Ossingen til Büren.

Bedre hjelp

Det gikk fort i hovedfeltet onsdag, til tross for at det satt tre mann i brudd store deler av veien. Disse ble hentet inn på det siste strekket før Büren, og på den siste milen før mål var Katjusja aktive. De lå i front for å prøve å skaffe Alexander Kristoff en så god posisjon som mulig. Det var en følge av tirsdagens løp, der Vladimir Isaychev skulket sin oppgave som hjelperytter, og i stedet angrep på egen hånd.

— Det ble behørig omtalt på møtet vårt, som du godt kan kalle et oppvaskmøte. I dag var alle klare på sine oppgaver, og jeg fikk god hjelp. Da var det synd at jeg ikke nådde helt fram. Jeg ble dessverre stengt i den siste svingen av Peter Sagan, og i dulten med Degenkolb mistet jeg veldig mye fart. På oppløpet skjønte jeg at jeg ikke kunne Modolo, sier Kristoff.

Italieneren vant, foran Peter Sagan (Cannondale) og John Degenkolb (Gia-Shimano).

Detaljer gjenstår

Trener Stein Ørn synes Alexander Kristoff viser en gunstig formutvikling.

— I dag krasjet Mark Cavendish, og fikk ikke noen plassering, mens Alex igjen er med blant de aller beste og overlevde en farlig spurt. Jeg synes dette ser bra ut inn mot Tour de France. Nå gjenstår det å finpusse detaljer som blir viktige i Touren. Jeg mener Alex har gode sjanser hele den første uka, sier Ørn til Aftenbladet.

Både han og Kristoff er litt mer usikre på torsdagens 6. etappe i Sveits rundt, 192 km fra Büren til Delemont.

— Den starter med en tøff førstekategori på 1200 meter, og avsluttes med en andre og en tredjekategori. Er Alexander med over det nest siste fjellet, kan han ha en vinnersjanse, vurderer Stein Ørn.

— Jeg gir meg selv en 20 prosents mulighet, sier Kristoff selv.

5. etappe, 183,6 km Ossingen – Büren an der Aare:

 1. Sacha Modolo, Italia (Lampre) 4.08.06, 2) Peter Sagan, Slovakia (Cannondale) samme tid, 3) John Degenkolb, Tyskland (Giant) s.t., 4) Alexander Kristoff, Norge (Katjusja) s.t. , 5) José Joaquin Rojas, Spania (Movistar) s.t., 6) Danny van Poppel, Nederland (Trek) 0.02 min. bak, 7) Jonas Van Genechten, Belgia (Lotto) 0.04, 8) Heinrich Haussler, Østerrike (IAM) s.t., 9) Nino Schurter, Sveits (Orica) 0.05, 10) Jacopo Guarnieri, Italia (Astana) 0.07. Sammenlagt:
 2. Tony Martin, Tyskland (Omega-QuickStep) 18.27.47, 2) Tom Dumoulin, Nederland (Giant) 0.06 min, bak, 3) Sagan 0.10, 4) Bauke Mollema, Nederland (Belkin) 0.17, 5) Tom-Jelte Slagter, Nederland (Garmin) 0.23, 6) Davide Formolo, Italia (Cannondale) 0.27, 7) Jon Izagirre, Spania (Movistar) s.t., 8) Roman Kreuziger, Tsjekkia (Tinkoff-Saxo) 0.28, 9) Mathias Frank, Sveits (IAM) 0.29, 10) Mattia Cattaneo, Italia (Lampre) s.t.

Rittet avsluttes søndag.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5