Sport

Canadisk hockeylag i trafikkulykke – 14 døde

En tidligere Oilers-spiller spilte på laget som var involvert i ulykken, men ble byttet bort til en annen klubb i januar.

Juniorlaget var på vei til kamp da ulykken skjedde.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

Juniorlaget Humboldt Broncos var på vei til kamp da bussen de satt i kolliderte med en semitrailer nordøst i Saskatchewan i Canada klokken 17 fredag lokal tid.

14 personer døde og ytterligere 14 personer ble skadet i ulykken. Tre skal ha kritiske skader, melder TSN.

Ifølge politiet var det 28 mennesker om bord i bussen da ulykken skjedde. Humboldt Broncos består av 24 spillere i alderen 16–21 år.

Les også

Oilers-utfordringene stikker dypere enn treneren

Oilers-talent mistet tidligere lagkamerater

Det tidligere Oilers-talentet McKullen Astill spilte på Humboldt Broncos denne sesongen, men ble byttet bort til en annen klubb i januar.

Astill er norsk-canadisk og kommer opprinnelig fra Canada, men flyttet til Stavanger med familien i ung alder. Han spilte barnehockey i Viking og var innom Stavanger Hockey før han avsluttet tiden i Stavanger med to sesonger for Oilers sitt U20-lag. I fjor sommer forlot han Norge for å spille juniorhockey i Canada.

Første stopp i canadisk juniorhockey var Merritt Centennials. I fjor høst ble han byttet til Humboldt Broncos. Der rakk han å spille åtte kamper og score ett mål, før turen gikk videre til et nytt lag.

19-åringen var altså ikke involvert i trafikkulykken som krevde minst 14 liv natt til lørdag norsk tid.

Ikke første gang

I en melding på Twitter skriver den canadiske statsministeren Justin Trudeau at han føler med alle som er rammet av tragedien.

Også tidligere har canadisk juniorhockey blitt rammet hardt i ulykker. Tilbake i 1986 ble fire spillere på Swift Current Broncos drept da bussen de satt i kolliderte. Også den ulykken skjedde i Saskatchewan.

Les mer om

  1. Stavanger Oilers
  2. Justin Trudeau
  3. Ishockey