Irritert på media

NANJING (Aftenposten.no) – Hadde jeg gjort som dere ville, hadde Tonje Larsen vært ferdig i VM allerede! sier håndballsjef Thorir Hergeirsson.

Det var en blid gjeng håndballjenter som i dag morges lokal tid forflyttet seg fra Suzhou til Nanjing – ca. 20 mil lenger nord i Kina. Der venter semifinale mot Russland fredag.

Thorir Hergeirsson var ikke fullt så blid som de andre. For ikke før hadde han kommet inn på Grand Hotel, så startet nok en gang spørsmålene om bruken av Tonje Larsen.

— Det er svært lite sannsynlig at hun spiller angrep hele tiden i semifinalen, men hun skal være med fremover på kontringene og holde trøkket oppe, klargjør Hergeirsson, som ikke kunne dy seg for å kaste en kinaputt inn i presseflokken.

- Hadde jeg gjort som dere ville, hadde Tonje Larsen vært ferdig i VM allerede, knurrer landslagssjefen.

Vel, ikke Aftenposten – og kanskje ingen andre heller - har hevdet at Larsen skulle ha spilt angrep hele tiden. Men hadde hun kommet inn de siste ti minuttene mot Sør-Korea, kunne det ha vært nok til Norge hadde beholdt ledelsen og vært klare for semifinalen. Så kunne Larsen stått over mot Spania¿

Store russere.

Få av jentene har begynt å tenke på semifinalen. De hadde kost seg med adventstund og utdeling av pakker etter seieren over Spania i går. Men Hergeirsson har så smått begynt å kikke på semifinalemotstanderen.

— De spiller med stor fart og er lite avhengig av å bytte spillere i forsvar og angrep. Og så har de et batteri av bakspillere, fastslår Norges sjef om det sedvanlig storvokste russiske laget, der gjennomsnittshøyden er 1,81. Snitthøyden på det norske laget er 1,78. Tonje Larsen er nøktern i kommenteringen av bruken av Tonje Larsen.

- Det er Thorir som bestemmer, men kneet kjennes bra ut, sier Norges mest omtalte spiller i angrep – der hun har spilt minst.

Kristine Lunde-Borgersen er også sugen på å komme inn på laget igjen, men blir ikke friskmeldt før etter en eventuell test på treningen i morgen. Hergeirsson er skeptisk til å slippe henne for tidlig inn.

Men det er ikke sikkert det blir mer angrep på Tonje Larsen av den grunn¿