Sport

Burde ikke kampen om VM-jobben ha vært helt åpen?

KOMMENTAR: Tre selskaper fikk tilbud om å lede arbeidet med å skaffe Trondheim ski-VM i 2025. Det var ingen optimal start på prosessen.

TREDJE FORSØK: Slik så det ut i den trønderske leiren da Planica ble valgt foran Trondheim til VM i 2023. Fra venstre Rita Ottervik, Morten Wolden, Guri Hetland og Erik Røste. Nå søker Trondheim for tredje gang.

MALVIK: Tirsdag kveld var selve indrefileten av skiinteresserte trøndere samlet på Malvik videregående skole da Trøndersk Skilaug arrangerte sitt årvisse høstmøte. Programmet var som vanlig innholdsrikt, med Guro Strøm Sollis informative gjennomgang av Marit Bjørgens trening, skipresident Erik Røstes tanker foran VM-sesongen og Thor Gotaas og Oddvar Brås muntre historier i forbindelse med den ferske boka om skilegenden.

I tillegg til dette var Trondheims-rådmann Morten Wolden på plass. «Er Granåsen og Trondheim klar for ski-VM 2025?» var tittelen på hans innlegg. Etter nederlaget i Hellas 17. mai har debatten om hva som gikk galt for Trondheim vært stor. En evalueringsrapport avdekket flere forbedringsområder i søknadsarbeidet, som at samarbeidet med andre organisasjoner innen idrettsområdet kunne vært bedre. Det samme gjelder både det internasjonale og regionale arbeidet. Etter tapet 17. mai ble VM-ledelsen kritisert for å være for elitistisk og å ha fjernet seg fra den trønderske skifamilien.

Les hele saken med abonnement