Sport

Kastet ut av Giro d’Italia etter denne manøveren: - Skammelig

Krangel brøt ut i Giro d’Italia.

Her dytter Javier Moreno Diego Rosa. Flere tilskuere var samlet til venstre for løypen. Foto: Skjermdump med tillatelse fra Eurosport

  • Nicholas Bergh
    Journalist

I sykkelsporten står tilskuerne så nærme at de kan ta på rytterne. Det er en praksis som ofte bidrar til folkefest. Det fører imidlertid også med seg en stor risiko.

Det ga tilsynelatende Bahrain-Merida-rytter Javier Moreno blaffen i under tirsdagens etappe av Giro d’Italia.

Moreno syklet opp på siden av Sky-rytter Diego Rosa. Han tok først tak i Rosas trøye, før han dyttet konkurrenten hardt i retning tilskuerne som sto ved siden av løypen.

Det er verdt å merke seg at profesjonelle sykkelryttere ofte har en fart rundt 40–50 kilometer i timen på flate strekninger.

Få timer etter etappen kom det frem at Moreno har blitt kastet ut av rittet. Rittjuryen klassifiserte Morens oppførsel som «voldelige handlinger». Rytteren ble også bøtelagt.

Les også

Straffen etter rasismeprotesten vekket sterke reaksjoner. Så kom kontrabeskjeden.

– Skammelig

I og med at trær ødela kamerasikten like etterpå, er det uklart om Rosa faktisk traff tilskuere. Sky-rytteren skal uansett ha kommet uskadet fra krangelen.

Likevel vekker Morenos oppførsel oppsikt.

«Usportslig oppførsel?» spør ESPN på sine nettsider. Den spanske avisen AS kaller på sin side Morenos manøver for «skammelig». «Det begynner å bli agressivt der ute», var kommentaren til nettstedet Cyclingnews.

– Hva er det som skjer her? Javier Moreno var ekstremt sint på Diego Rosa. Hva er årsaken til dette? utbrøt en forbauset Rob Hatch, som er kommentator for britisk Eurosport.

Se klippet her:

– Begge bør bli bøtelagt

Ifølge NTB skal Moreno dessuten ha skreket trusler til Rosa.

Det er fortsatt uklart hva som lå bak konflikten mellom Rosa og Moreno. Det er heller ikke klart hvilke konsekvenser sammenstøtet vil få.

– Diego Rosa oppførte seg veldig dårlig mot Javi Moreno, men kameraene filmet bare slutten av hendelsen. Det er ikke pent, men begge bør bli bøtelagt, skriver sykkelkommentator Goncalo Moreira på sin Twitter-konto.

Etappen gikk opp til Etna på Sicilia. Sloveneren Jan Polanc vant noe overraskende etappen, etter å ha vært i brudd hele dagen. Det er Bob Jungels som leder rittet sammenlagt.

Giro d’Italia går over 21 etapper og avsluttes 28. mai med en tempoetappe til Milano.

Les mer om

  1. Giro d'Italia