Thorp blir proff

Marius Thorp har bestemt seg for å forlate amatørerens rekker og satser nå alt på å komme seg på neste års PGA-tour.

Marius Thorp kan nå få flere anledninger til å møte Tiger Woods. Her under premieutdelingen i fjorårets British Open.
  • Petter Bøifot

Marius Thorp fra Bærum Golfklubb melder seg denne uken inn i det norske profesjonelle golfforbundet, PGA of Norway. Det betyr at Bærumsgutten nå skal ut å spille om penger i stedet for å spille amatørturneringer. Han avslutter med dette en fantastisk amatørkarriere. Det betyr også at han velger bort videre skolegang inntil videre. Thorp har lenge hatt en drøm om å bli profesjonell golfspiller.

Støtter avgjørelsen

Hadde han valgt å spille collegegolf i USA kunne han valgt mellom flere store universiteter. — Marius er en spiller vi har stor tro på at vil lykkes. Derfor støtter vi ham i den avgjørelsen han har tatt. Golfforbundet vil følge ham opp på best mulig måte, forteller sportssjef i Norges Golfforbund, Frode Scheie i en pressemelding. Thorps store mål er nå å kvalifisere seg for neste års PGA-tour. Der kan han blant annet møte Henrik Bjørnstad med mindre han rykker opp via Nationwidetouren.

Spiller Challengetour

19-åringen skal forberede seg for kvalifiseringen ved å spille Challengetour i Spania og Nederland i september. 31. oktober til 3. november spiller han første steg i PGA-kvalifisering i Durham, North Carolina. De 30 beste i kvalifiseringssteg 3 får det ettertraktede PGA tourkortet for 2008.