Sport

Vålerenga henter NHL-spiller

Shampo forsterker laget med 33-årig løper fra Canada.

NY VÅLERENGA-SPILLER: Eric Chouinard kommer fra Canada og har erfaring fra NHL.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Etter to strake tap slo serieleder Vålerenga i går tilbake da den gamle erkerivalen Storhamar ble slått i Hamar OL-Amfi. Nå er det også klart at Vålerenga forsterker laget med den amerikansk-fødte kanadieren Eric Chouinard.

33-åringen kommer fra syv år i den tyske eliteserien hvor han de fire siste sesongens spilte for Thomas Sabo Ice Tigers Nürnberg. Før denne sesongen ble han hentet til KHL-laget Dynamo Minsk. Der var han lagkamerat med Norges landslagskeeper Lars Haugen.

Prøvd lenge

Men oppholdet i Hviterussland ble en fiasko. Selv om Chouinard ifølge rapportene var meget god, ble han ikke satset på. I stedet fortsetter han karrieren på Jordal.

— Vi har prøvd å hente ham tidligere, men da har han ikke vært interessert. Men nå fikk vi det til og det er vi veldig glade for, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til Aftenposten.

Chouinard har vært i Oslo noen dager og ble presentert på Jordal Amfi fredag ettermiddag. Agenten er den tidligere Vålerenga-spilleren Erik Ryman.

Det er foreløpig uvisst om spilleren blir spilleklar til søndagens kamp mot Lillehammer.

— Dette er en spiller som er en typisk poengplukker. Statistikken hans i Tyskland taler for seg. Han skaper mye, er stor og sterk, har blikk og teknikk og er nok noe av det bedre vi har hentet til Vålerenga, sier Kjær.

- Ikke avskrekkende dyr

Og med historikken til den 33 år gamle løperen fra Canada kommer også press og forventninger om å levere varene på isen fra dag én.

— Ja, det er klart vi forventer mye av ham. Men det gjør vi jo av alle spillerne våre. Men Chouinard kommer garantert til å bli et viktig bidrag i kampen vår om å vinne både serien og sluttspillet, fortsetter VIF-direktøren.

Vålerenga har bevisst latt den siste plassen på utlendingskvoten stå åpen utover i sesongen, men for en stund tilbake bestemte man seg for å hente sistemann på kvoten.

— Dette er en spiller som har spilt mange sesonger i Europa, så sånn sett er fallhøyden her veldig liten. Han er vant med den type hockey man spiller i Europa, og ikke minst størrelsen på banene her. Det vil overraske meg mye hvis han ikke blir blant de beste løperne i ligaen, sier Kjær.

33-åringen har kontrakt ut sesongen.

- Blir han en dyr mann for VIF?

— Han er ikke avskrekkende dyr, men mer ønsker jeg ikke å si, sier Kjær.

Chouinard har tidligere spilt for NHL-klubbene Montreal Canadiens, Philadelphia Flyers og Minnesota Wild.

Les mer om

  1. Ishockey