Håndballgutta klare for historisk semifinale: - Nå kan alt skje

Ungarn var sjanseløse mot Norge.

Det ble mye jubel for den norske benken mot Ungarn. Norge er klare for semifinale i VM!

Norge 31–28 Ungarn

Espen Lie Hansen og Norge kjørte rundt med Ungarn på vei mot semifinale i håndball-VM. Etter 31–28-seieren venter nå Paris og 18.000 tilskuere i Bercy-hallen. Der blir Kroatia motstander, etter at de slo Spania 30–29 i sin kvartfinale.

– Det er veldig deilig. Det er fint i Paris, sier en leende Lie Hansen til TV 2.

– Vi fikk en god start og de klarte aldri å hente oss igjen. De er bedre i noen perioder, men vi hadde såpass bra forsprang, sier han videre.

Kjørte på

Lie Hansen terroriserte ungarerne fra første kast. Dermed var det langt på vei avgjort allerede på under ti minutter.

Et tungt Ungarn ble også et lett bytte for Norges forsvar, som ga keeper Torbjørn Bergerud god hjelp. 22-åringen var meget bra i store deler av oppgjøret.

Det var klasseforskjell på lagene. 6–1 ble etter hvert til 9–3 og 11–4. 17–10 ved pause gjorde at spenningen var helt borte.

Ungarn-keeper Roland Mikler har tidligere stoppet Norge flere ganger. Han ble skutt helt ut av målet i OL-hallen i Albertville.

– For en start på matchen. Gutta er så sultne og får en fantastisk start. Fantastisk moro. Nå er jeg bare vanvittig glad, sier Christian Berge til TV 2.

Les også

Ingen i VM kan matche Norges duo: - Det er et eksepsjonelt bra par

Best?

Kan noen andre i VM matche Norges løpskraft og fysiske form? Det virker ikke slik. Og med det i ryggen, er det ikke lenger snakk om medalje.

Det er gullet som gjelder for laget til Christian Berge.

Norge har hatt en lett vei i cupspillet. Verken Makedonia eller Ungarn er i nærheten av medaljeklasse.

Bare 28–31-kampen mot Frankrike har hittil gitt norsk tap i VM. Der var de iranske dommerne svært hjemmevennlige, og den kampen viste at de norske gutta kan slå alle på en god dag.

Les også

Vi fulgte kampen direkte

Paris neste

Vinner Norge også semifinalen, blir det finale søndag med avkast 17.45. Med semifinaletap, som i fjorårets EM etter ekstraomganger mot Tyskland, går bronsekampen lørdag 20.45.

Norge har aldri tatt medalje i et håndballmesterskap for menn. Nå ligger det aller meste til rette for at det skal skje.

– Nå er vi i en semifinale og da kan alt skje, sier Lie Hansen.

Og norsk gull er det ikke lenger mulig å utelukke.

– Én tanke slo meg med en gang kampen var ferdig. I fjor var vi veldig fornøyde med å være i semifinale. Det er vi nå også, men denne gangen skal vi ha veldig fokus på ett steg til, i større grad enn vi hadde da. Vi skal jobbe beinhardt for å ta ett skritt til, sa landslagstrener Christian Berge til NTB etter kampen.

Ståltro på semifinale

Den tidligere landslagsvingen Håvard Tvedten var full av beundring etter kvartfinaleseieren.

– Foreløpig er det bare Frankrike som har greid å by oss motstand. Makedonia skuffet, Polen ble løpt i senk og det samme skjedde med Ungarn. Vi har andre typer enn mange av de andre lagene – ikke de store og tunge, men litt sånn som vi ser på damesiden. De er mer bevegelige og hurtige enn motstanderne. Norge og Sverige er litt like, sier NRK-eksperten.

– Hvor langt kan dette gå?

– Jeg har ståltro på at det blir finale, selv om motstanden blir langt tøffere i semifinalen. De norske gutta spiller med selvtillit og vokser med oppgaven, ingen kikker ned i bakken. Og i finalen kan alt skje. Det er en enkelt kamp, sier Håvard Tvedten.

(©NTB)