Sport

Røste Fossen i trøbbel

Oilers slo Frisk 4-0, men Petter Røste Fossens grisetakling på Frisks Patrick Ulriksen var den store snakkisen etter kampen.

FIKK MATCHSTRAFF: Ble utvist to minutter ut i midtperioden etter grisetakling.
  • Lars Fisketjøn

Oilers slo Frisk 4-0, men Petter Røste Fossens grisetakling på Frisks Patrick Ulriksen var den store snakkisen etter kampen.

To minutter ut i midtperioden satte Petter Røste Fossen inn en knallhard takling på Patrick Ulriksen. Oilers-løperen kom i stor fart, Frisk-backen var dårlig orientert, og skulderen traff ham midt i ansiktet. Ulriksen gikk rett i bakken, og så skikkelig svimmel ut, mens Røste Fossen ble sendt i garderoben med matchstraff.

LES OGSÅ:

Les også

Lekende lett for Oilers

— Da hadde jeg vondt i magen. Både fordi jeg var usikker på hvordan det hadde gått med Frisk-spilleren, men jeg var også oppgitt over meg selv fordi jeg ikke klarte å avbryte taklingsforsøket da jeg oppdaget at han ikke fulgte med, sier Petter Røste Fossen.

Både han og Petter Thoresen mener Frisk-backen har litt skyld i episoden selv.

— Han var ikke orientert, og så ikke taklingen komme. Det må han faktisk ta litt av skylden for selv, men taklingen så ikke så pen ut, sier Thoresen.

Spekulerte i streng straff

I fjor ble Frisk Askers Kiel McLeod idømt 15 kampers karantene da han grisetaklet Storhamars Eirik Skadsdammen. I pausen mente TV 2s ekspert, Ole Eskild Dahlstrøm, at Røste Fossens takling fortjent omtrent samme straff.

Etter kampen modererte den tidligere landslagskjempen seg.

— For det første mener jeg McLeods straff var altfor streng, og dernest er det vanskelig å sammenlikne slike taklinger. Men jeg er helt sikker på at denne episoden blir sendt inn til forbundet, og at det kommer en karantene, sier Dahlstrøm til Aftenbladet.

Forskjellen er at Skadsdammen havnet på sykehus etter taklingen i fjor, mens Ulriksen kom tilbake på isen allerede i 3. periode.

— Det jeg gjorde var aldri tilsiktet. Det vil være helt feil å gi meg så lang karantene. Jeg er forberedt på at dette blir en sak, men skal ikke mene noe om hva slags følger det vil få. Det får bli opp til andre å bedømme. Jeg kan bare si helt ærlig at jeg aldri mente å skade noen, og jeg er veldig glad for at det gikk bra med han, sier Røste Fossen.

Bunnsolide Oilers

Nick Schaus sonet i går ferdig sin tre kamper lange karantene etter matchstraffen han fikk i bortekampen mot Sparta for en uke siden. I november fikk Martin Strandfeldt to kampers karantene etter en takling mot Vålerenga. Og nå kan Røste Fossen og få karantene. Thoresen frykter likevel ikke at manglende disiplin skal bli en ulempe for Oilers i sesonginnspurten.

— Denne taklingen har ingenting med mangel på disiplin å gjøre. Han er en spiller som skal takle, men ting skjer fort, og denne gang var han uheldig. Det var et uhell, sier trener Petter Thoresen.

Kampen for øvrig var en lite underholdende affære, men Oilers var bunnsolide defensivt, og dødelig effektive framover. Overtallsscoringer signert Jean-Michel Daoust, Martin Strandfeldt og Stian Høygård sørget for en komfortabel 3-0-ledelse etter to perioder, før Daoust fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter en nydelig kontring i sisteperioden.

— Jeg synes vi gjorde en god bortekamp. Vi slapp dem nesten ikke til, og var effektive i overtall. Guttene er inne i en veldig fin stim nå. Det koster å hente ut det som må til for å vinne, spesielt når kampene kommer så tett, men så lenge det mentale er på plass lystrer også kroppen, sier Thoresen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Get Ligaen
  3. Frisk Asker
  4. Stavanger Oilers