Sport

Kristoffersen krever inntil 15 millioner av Skiforbundet om han ikke får ha Red Bull på hjelmen

Møtes til forhandlinger neste uke.

Henrik Kristoffersen stevner Norges Skiforbund. Foto: AP

  • Marthe Ihle

Tidligere i høst ble det kjent at alpinkometen Henrik Kristoffersen (22) stevnet Norges Skiforbund. Bakgrunnen for det er at han ønsker samme avtale som Aksel Lund Svindal har.

LES SAKEN:

Les også

Henrik Kristoffersen saksøker Norges Skiforbund: - Følte at vi ikke ble tatt alvorlig

Svindal, som sponses av Red Bull, kjører også med deres logo på hjelmen. Kristoffersen, som også har en avtale med energidrikk-produsenten, får imidlertid ikke lov til det. Grunnen til det er at Telenor er Skiforbundets hovedsponsor, og har logoen på hjelmen til alle de norske alpinistene.

Nå er saken berammet. Onsdag og torsdag neste uke møtes partene til muntlige forhandlinger i Oslo tinghus og komme til en midlertidig enighet.

Les også

Landslagssjefen:- Jeg har inntrykk av at utøverne syns det er urettferdig

Krever inntil 15 millioner

«Ved stevning til Oslo tingrett av 17. oktober 2016 har advokat Stemsrud på vegne av Henrik Kristoffersen (Kristoffersen) saksøkt Norges Skiforbund v/styrets leder (NSF), med prinsipal påstand om at NSF dømmes til å gi Kristoffersen adgang til å inngå individuell markedsavtale med Red Bull for hjelm/hodeplagg. Subsidiært er det lagt ned påstand om betaling av et beløp til Kristoffersen fastsatt etter rettens skjønn, oppad begrenset til 15 000 000 kroner,» heter det i saksdokumentene fra Oslo tingrett.

Henrik Kristoffersen ønsker altså å få gå inn i avtalen med Red Bull som gjør at han kan bruke deres logo på hjelm og hodeplagg. Kristoffersen ønsker også at Skiforbundet erstatter saksomkostninger i saken.

Oslo tingrett skriver i saksdokumentene at det ikke vil foreligge en avgjørelse før 4. desember.

«Saksbehandlingen vil bli lagt opp med henblikk på at en eventuell kjennelse ikke kan foreligge før renn i Beaver Creek 4. desember 2016, som etter det opplyste er første aktuelle renn for Kristoffersen,» skriver Oslo tingrett.

Val d'Isere neste helg

Datoen for når hovedsaken skal gå, er ikke berammet.

— Vi håper å komme frem til en avtale som kan optimalisere hverdagen til Henrik. Det hadde vært fint å komme til enighet, men vi vet jo ikke hva utfallet blir, sier Kristoffersens far, Lars, til Aftenposten.

Henrik Kristoffersen sto over alpinåpningen i Levi, og håper nå å få en ordning på plass innen neste helg.

- Håper dere da at Henrik kan kjøre med Red Bull-logoen i Val d'Isere neste helg?

— Vi håper jo det, det gjør vi, sier Lars Kristoffersen.

Aftenposten har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med Norges Skiforbund.

Les mer om

  1. Alpint