Nordhaugs løp ødelagt av skilt

Lars Petter Nordhaug visste hvordan han skulle vinne i Tour of Norway, men planen ble ødelagt av et snudd skilt.

Belkin-rytter Lars Petter Nordhaug. (arkiv)
  • 100% Sport

Planen for Belkin var at sammenlagtfavoritt Bauke Mollema skulle rykke fra de øvrige, for at Nordhaug senere skulle gjøre det samme og komme opp til lagkameraten. Men da det første leddet i planen var satt i verk, gikk resten i vasken.

— Jeg ble tatt på senga fordi skiltet ved veien var snudd. Da jeg oppdaget det, var vi for nærme toppen av stigningen og det var for sent, sa Nordhaug til TV 2. ## Lagkamerat vant

Lagkameraten Mollema gikk derimot hele veien og vant den 4. etappen foran danske Jesper Hansen. Også Odd Christian Eiking (Joker) og Ruben Fernandez fulgte. De ble imidlertid hindret av at Eiking veltet i nest siste sving. Dermed ledet Nordhaug feltet forbi og sikret seg 3.-plassen.

— Det var virkelig hardt. Laget gjorde en god jobb. Jeg visste at jeg måtte vente til slutten av den siste bakken for å angripe. Jeg gikk for fullt, og vi fire (som holdt følge) jobbet bra sammen. Det er et fint ritt og seieren er god, men jeg vil også vinne sammenlagt, sa Mollema til TV 2. — Seieren er veldig bra. Det var gøy at vi vant, men jeg skulle støte meg opp til ham. Det er min egen feil, men jeg ble lurt av at merkingen var borte, sa Nordhaug.

Mollema ligger etter etappen fortsatt «bare» på 3.-plass i sammendraget. UnitedHealtcare-rytteren Marc de Maar, som ble nummer åtte på lørdagens etappe bare seks sekunder bak Molloma, innehar lederposisjonen før avslutningsetappen fra Gjøvik til Hønefoss søndag.

Nordhaug er nummer seks i sammendraget 19 sekunder bak de Maar. (©NTB)

Sportsdøgnet