Sport

Ullevålseter kjørte rett inn i et tornekratt

<p>Endte på 16.plass i årets Dakar-rally.</p>

Norway's Pal Ullevalseter rides his KTM during the 11th stage of the fourth South American edition of the Dakar Rally 2012 from Arica to Arequipa January 12, 2012. REUTERS/Jacky Naegelen (PERU - Tags: SPORT MOTORSPORT) Foto: SCANPIX

  • 100% Sport

Norway's Pal Ullevalseter rides his KTM during the 11th stage of the fourth South American edition of the Dakar Rally 2012 from Arica to Arequipa January 12, 2012. REUTERS/Jacky Naegelen (PERU - Tags: SPORT MOTORSPORT) Foto: SCANPIX

Han avsluttet Dakar-rallyet i den chilenske hovedstaden Santiago ved å bli nummer 19 på siste etappe lørdag.

Ruben Faria fra Portugal vant den siste etappen. Han slo nordmannen med seks minutter og 42 sekunder.

Ikke overraskende gikk sammenlagtseieren i motorsykkelklassen til franske Cyril Despres, som tok sin femte seier i rallyet. Han vant med tiden 43 timer, 24 minutter og 22 sekunder. Despres vant også i 2005, 2007, 2010 og 2012. I klassen for biler satte Stephane Peterhansel rekord med sin femte seier. Han slo den 25 år gamle rekorden til finske Ari Vatanen, som vant fire ganger. Franske Peterhansel har også seks seirer i motorsykkelklassen.

Tøff avslutning

Cyril Despres nøyde seg med 17.-plass på den siste etappen i klassen for motorsykler og trygget seieren sammenlagt.

Den dagen det blir enkelt å vinne Dakar-rallyet, vil det ikke lenger være interessant. Den dagen er langt unna , sa Despres.

Ullevålseter var over tre timer bak den suverene vinneren. Han gir følgende oppsummering av sine opplevelser i Sør-Amerika.

– Vanligvis pleier sisteetappen og være ganske lett, men det var den ikke denne gangen. Det var beintøft om plassene, og støvet sto fra start til mål, sa Ullevålseter.

Jeg føler at jeg kjørte ganske bra, bortsett fra at jeg kjørte rett inn i et tornekratt like før målgang. Ikke helt den avslutningen jeg hadde håpet på .

Dagen ble typisk for hele rallyet hans. Det ble veldig mange uhell for Ullevålseter i årets utgave.

Uhell og konkurranse

– Dakar-rallyet har vært tøffere for min del enn tidligere. Sett bort fra noen småulykker som jeg tapte tid på, har jeg fått tøffere konkurranse enn ventet fra en del hittil ukjente ryttere. Disse er bedre på enduro og motocross enn meg. Det vil si mer kupert terreng, mindre sand og åpne landskap. I utgangspunktet skulle man tro at disse ville komme til kort på navigeringen, som jeg vanligvis er god på, men det har vært mindre navigeringsutfordringer i år, og de har derfor fått angripe etappene mer eller mindre som de har villet. Jeg kommer derfor til å legge om litt på treningen og de øvrige forberedelsene foran Dakar 2014, sa han.

Selv om jeg ikke nådde så høyt som jeg hadde ambisjoner om, er det ganske deilig å fullføre Dakar for 10. gang. Jeg gleder meg til å komme hjem og er ikke så skuffet over at jeg er utenfor topp 10 for første gang i karrieren. Dette er stort å være med på, og jeg synes det føles godt å ha fullført nok en gang , sluttet tøffingen. (©NTB)

Les mer om

  1. Rally