10 nye golfbaner i Moskva

Det viser planene utbyggingsplanene i Russlands hovedstad for de neste fem årene. Den ene golfbanen blir liggende i sentrum, ved Moskva-elven.

<b>I dag er det få muligheter</b> til å spille golf i Moskva. Her fra Moscow Country Club i Nakhabino, på utsiden av hovedstaden.
  • Svend Ole Kvilesjø

Det skriver The Moscow Times. Moskva, som nylig ble kåret til Verdens dyreste by , vil fjerne fremstå som en internasjonal by med alt det innebærer. Inkludert et godt utvalg golfbaner. — Vi er klare til å sette av et område på 1000 mål ved Moskva-elven i sentrum av byen, sa ordfører Yury Luzhkov på konferansen New Horizons of Russian Golf i forrige uke. De lukrative golfbane-kontraktene vil bli auksjonert bort til interesserte utbyggere. - Det vil også bli avholdt en åpen designkonkurranse, der utenlandske firmaer er velkomne til å delta. Kanskje noe for Tiger Woods, som nettopp har kunngjort at han Vil tegne sine egne golfbaner . - Moskva er nå så utviklet at vi trenger elementer verdig en by i verdensklasse. Og golf er en populær idrett verden over, sier Andrei Zakharov, visepresident i Moscow Federation for the Development of Golf. - Faktum er at ordføreren i Moskva spiller ganske god golf selv. Lite tilbud I dag er det få steder man kan spille skikkelig golf i hovedstaden til vårt naboland i nord. Moscow Golf Club har en nihulls bane på Mosfilmovskaya Ulitsa, sørvest i byen. Det lgiger en bane i Krylatskoye-distriktet vest i Moskva, og en i Nakhabino. I nærheten av Sheremetyevo-flyplassen er de snart ferdig med å bygge en 27-hulls bane, i tilknytning til en golfskole. Og i september begynte byggingen av en nihulls bane i Kurkino i den nordvestlige delen av byen. Meget kort sesong Været blir en utfordring for golfutviklingen i Moskva, der banene kommer til å være dekket av snø ca. seks måneder i året. - Vi bor ikke i Florida, nei. Men golf er populært i Finland, så hvorfor ikke i Russland, spør Zakharov. Godt spørsmål. Vi har et bra utvalg baner her i landet også. Nå er de fleste vinterstengt, men noen baner er åpne hele året. Og snart åpner Norges eneste permanente vintergolfbane for sesongen. (Se video og bildeserie fra banen). Se flere golfvideoer på 1golf.tv , Norges første rendyrkede golf-TV-kanal på nett.