Sport

Serena Williams spiller Wimbledon-finale – 10 måneder etter den dramatiske fødselen

Selv er tennisstjernen overrasket over det imponerende comebacket.

Serena Williams kan vinne Wimbledon under ett år etter den dramatiske fødselen.
  • Marius Dahl

– Jeg døde nesten etter å ha født datteren min, Olympia.

I et gripende innlegg publisert hos CNN i februar, fortalte den 36 år gamle tennisstjernen om den dramatiske fødselen som fant sted på St Mary's Hospital på West Palm Beach i Florida den 1. september i fjor.

Williams, som har vunnet 23 grand slams, spiller lørdag for sin tredje strake Wimbledon-tittel (deltok ikke på grunn av graviditet i fjor). Kampen mot tyske Angelique Kerber blir ingenting mot dramaet som startet etter fødselen av datteren.

– Hjertefrekvensen (barnets, journ.anm.) falt dramatisk under riene. Operasjonen gikk fint. Det tok ikke lang tid før Olympia var i armene mine. Det var den mest fantastiske følelsen jeg noensinne har opplevd i livet mitt. Men det som fulgte bare 24 timer etter fødselen, var seks dager med usikkerhet, skriver Williams i innlegget.

  • Fikk du med deg Jakob Ingebrigtsens historiske sølv? Sjekk hvordan han hylles her.

– Lever i frykt

Det begynte med en lungeemboli, som er en tilstand der en eller flere arterier i lungene blir blokkert av blodpropp. Sykepleierne ble varslet med en gang Williams ble kortpustet.

Under French Open tidligere i sommer spilte Serena Williams i en ukonvensjonell, tettsittende drakt. Årsaken var å forbedre blodsirkulasjonen, siden tennisstjernen har hatt problemer med blodpropp.

– På grunn av min medisinske historie med dette problemet, lever jeg i frykt for denne situasjonen. Dette utløste en rekke helsekomplikasjoner som jeg heldigvis overlevde, fortsetter Williams.

Legene fant et stort hematom, en hevelse i blodet i magen. Williams måtte tilbake til operasjonsrommet for å gjennomføre prosedyrer som forhindrer at blodpropper nådde lungene. Så kunne hun til slutt dra hjem og passe på sitt nyfødte barn.

Nå, under ett år senere, har hun altså spilt seg til finalen i Wimbledon.

  • For Casper Ruud endte Wimbledon-ferden i kvaliken. Da han røk ut, kom han med et stikk til motstanderen. Les mer her.

– Forventet at det skulle ta tid

– Det er ingen hemmelighet at fødselen min var tøff. Jeg mistet tellingen på den fjerde operasjonen. Etterpå var det så tøft at jeg ikke klarte å gå til postkassen, sier Williams til BBC.

Turneringen har hun altså vunnet de to siste gangene hun har deltatt. Sist – i 2016 – slo hun nettopp Kerber i finalen 7-5, 6–3 i sett. I fjor røk Kerber i fjerde runde, da Garbiñe Muguruza ble for sterk. Spanjolen vant hele turneringen.

Tyske Angelique Kerber står i veien for en ny Williams-triumf i Wimbledon.

Nå kan Kerber få sin revansje mot Williams. Det hadde ikke Williams trodd.

– Jeg hadde forventet at det skulle ta mer tid. Jeg har sagt det hele uken, dette er bare min fjerde turnering siden fødselen. Hun (Kerber) er veldig god og ekstremt selvsikker. Jeg må spille mitt livs kamp, spår 36-åringen.

Utsatt på grunn av maratonkamp

Finalen mellom Williams og Kerber var egentlig satt opp til klokken 15 lørdag, men starter nå etter at semifinalen mellom Novak Djokovic og Rafael Nadal er ferdigspilt.

De siste settene av herrenes semfinale ble utsatt etter maratonsemfinalen mellom Kevin Anderson og John Isner fredag.

Les mer om

  1. Tennis