Sport

Mowinckel med karrièrebeste på VMs første dag: – Veldig lettet

OSLO/ST. MORITZ: Ragnhild Mowinckel ble best av de norske jentene på alpint-VMs første dag. Nicole Schmidhofer fra Østerrike vant overraskende.

Moldenseren strålte over sin sjetteplass.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Schmidhofer står kun med en fjerdeplass som beste resultat i super-G denne sesongen. Men Mowinckel var ikke langt unna noe desto mer sjokkerende. 24-åringen ledet halvveis ut i sitt løp, men tapte fart mot slutten. Dermed endte hun til slutt på sjette, 69 hundredeler bak Schmidhofer.

Den norske jenta var likevel tydelig fornøyd. Hun har en 13. plass som bestenotering i super-G denne sesongen.

– Det var dritkult! Jeg er veldig lettet over å endelig slippe meg skikkelig løs, sa Mowinckel etter løpet.

Les også

Kvinnenes alpin-VM kan fort ende opp med å handle om disse to

Karrièrebeste

Sjetteplass er Mowinckels beste plassering i super-G noensinne.

– Jeg har en syvendeplass herfra tidligere. Det var veldig fine forhold her i dag, jeg følte meg hjemme i løypa.

Kjetil André Aamodt mente før VM at Nina Løseth er Norges fremste medaljehåp på kvinnesiden under mesterskapet. Mowinckel kunne fort ha gitt han feil, dersom hun ikke hadde gjort noen småfeil på slutten av løpet.

– Jeg må jobbe med å bli mer stabil gjennom hele løypa. Det er småting jeg må fikse før jeg når helt opp, men i dag er jeg mye nærmere enn på lenge.

Les også

Mowinckel søker hjelp hos Genghis Khan

Norske debutanter

Både Kristin Lysdahl og Kristina Riis-Johannessen har imponert i europacupen, nivået under verdenscupen, denne sesongen. De to VM-debutantene endte på henholdsvis 27. og 21. plass.

Mer rutinerte Maria Therese Tviberg endte på 25. plass.

– I dag gjorde jeg noen feil som rett og slett straffer seg på dette nivået. Plasseringsmessig er dette helt greit, men ikke der jeg hadde lyst til å være i dag, sa Tviberg.

Hva slags feil gjorde du?

– Jeg bommer over så godt som alle kantene. Det er ikke så store feil i seg selv, men fire små utgjør totalt en katastrofe for meg.

Hør Nils-Ingar Aadne fortelle om hvorfor han la komiker-rollen på is og satset som profesjonell langrennsløper i ukens Aftenpodden Sport:

Les mer om

  1. Alpint
  2. Vintersport
  3. Ragnhild Mowinckel