Sport

Kristoff ledet ti meter før mål - slått igjen på Champs-Élysées

— Jeg hadde ikke beina til å vinne, sier Kristoff

HOLDT IKKE INN: Alexander Kristoff (t.v.) ledet lenge i spurten, men ble hentet inn av Andre Greipel (midten) og Bryan Coquard på de siste meterne. Tyske Greipel vant den siste etappen i Tour de France. Edvald Boasson Hagen (t.h.) ble nummer fire.
  • Kurt Arne Nilssen
  • Torgrim Gotland Bakke

Som i fjor ledet Alexander Kristoff når det gjensto kun få meter av etappen på Champs-Élysées, og som i fjor ble han tatt knepent slått av en tysker. Da var det Marcel Kittel som knep seieren foran nordmannen. Denne gangen var det Andre Greipel som var best. Og som landsmannen Kittel i fjor, sikret tyskeren sin fjerde etappeseierpå den siste etappen.

SEIER NUMMER FIRE: Andre Greipel vant den siste etappen i Tour de France foran franske Bryan Coquard. Alexander Kristoff ledet lenge, men ble nummer tre.

— Dette er det mest fantastiske stedet å vinne. Jeg er utrolig stolt, sier Greipel om sin første seier i Paris.Kristoff fikk et godt opptrekk av Katjusja, men igjen måtte han starte spurten litt vel tidlig. Dermed klarte han ikke holde farten helt inn, og han ble passert av både Greipel og Bryan Coquard fra Europcar.

— Jeg hadde ikke beina til å vinne, sa Kristoff til TV2 like etter målgang.

Jeg hadde ikke nok kraft til å holde det helt inn. Jeg kjente i hele dag at jeg ikke var helt pigg. Laget gjør en kjempejobb, og det er dumt at jeg ikke er bedre, utdyper han.

Opptrekkeren mistet kjedet

Til Aftenbladet forteller Kristoff at opptrekker Jacopo Guarnieri mistet kjedet 500 meter før mål.

— Da mistet vi en del fart og han måtte akselerere igjen og brukte den del krefter der. Hadde ikke kjedet hoppet av, kunne han kanskje hjulpet meg noen meter til. Så vi var litt uheldig i dag og, forteller Kristoff.

Han kom inn i den siste svingen som rytter nummer to, mens Greipel og Coquard var nummer 10 og 12. — Det skal vanligvis ikke skje at de tar meg igjen da, men vi mistet som sagt en del fart. Og jeg måtte hatt større utgangsfart hvis jeg skulle slått Greipel. Han er såpass mye raskere, sier Kristoff.

Edvald Boasson Hagen ble nummer fire, men var ganske fornøyd da TV2 snakket med han etter målgang.

— Vi hadde som mål å ha en eller annen trøye en dag og å vinne en etappe, og det har vi klart. Så dette har vært en veldig bra Tour for oss, sier Boasson Hagen.

Rolig start

På glatt og regnvått underlag, tok feltet det ganske så rolig rundt Champs-Élysées på de første rytterne. Tidligere på dagen hadde regnet høljet ned og rytterne virket uvanlig forsiktige, og først da Sylvain Chavanel fikk en luke til feltet med litt over fem mil igjen begynte farten å ta seg opp.

Franskmannen ble raskt tatt igjen, men en trio fikk gå like etter. Nélson Oliveira fra Lampre, Kenneth Vanbilsen fra Confidis og Florian Vachon fra Bretagne Séché lå i brudd i flere runder på Champs-Élysées, men hovedfeltet med Lotto-Soudal og Europcar i spissen holdt utbryterne på trygg avstand og kjørte de inn på den siste runden.

Dermed ble det som ventet en spurt, hvor Greipel vant for fjerde gang i Tour de France 2015. ## Skålet med sjefen

SKÅL: Chris Froome og sportsdirektør Dave Brailsford skåler i champagne på veien til Paris på den siste etappen av Tour de France søndag.

Den første delen av etappen ble som vanlig en parademarsj sammenlagtvinneren og lagkameratene. Chris Froome og Team Sky-rytterne slo av en prat med konkurrentene mens syklistene tok det med ro på vei mot Paris. Froome fikk også tildelt et glass champagne fra Team Sky-bilen på veien.Briten vant foran Nairo Quintana og Alejandro Valverde, begge sykler for Team Moviestar.

Rytterne pleier også å samle seg og posere for fotografier på vei til Paris. Da Sky-rytterne gjorde det, holdt det på å gå galt. Da Froome syklet opp til lagkameratene for å posere for fotografene, hoildt han på å bli dultet overende av Richie Porte, som fikk problemer da han syklet uten hendene på styret på den regnvåte asfalten. Men heldigvis for Froome og Sky, gikk de bra.

Froome måtte også stoppe å bytte sykkel med 16 kilometer igjen, men sammenlagtrytteren ble kjørt opp igjen til hovedfeltet.

Briten kunne trille rolig over målstreken med armene i været og juble for sin andre seier i Tour de France et godt stykke etter spurterne.

Les også

  1. Klart for Champs-Élysées-dyst: Her er Kristoffs sterkeste rivaler

  2. Politiet avfyrte skudd i Tour de France-løypen

  3. Kristoff-trener: - Touren har vært en kjempesuksess for Katjusja

  4. Quintana parkerte Froome opp Alpe d'Huez

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff