Sport

Du må betale 500 kroner for å se tidenes boksekamp

— Prisen gjenspeiler den summen vi betalte for rettighetene, sier Viasat-sjefen.

DYRT: 2. mai møtes Floyd Mayweather Jr. (t.v.) og Manny Pacquiao i Las Vegas. For å se kampen i Norge må du betale 500 kroner.
  • NTB

Las Vegas. 2. mai. Floyd Mayweather Jr. mot Manny Pacquiao.Det er omtalt som tidenes boksekamp. Men å se kampen vil koste deg dyrt.

Det er Viasat som har sikret seg rettighetene til storkampen, og med utbetalinger på over to milliarder kroner til bokserne er det kanskje ikke så rart at det koster for dem som vil se på.

Viasat har satt prisen på kampen til 499 kroner.

— Prisen gjenspeiler den summen vi betalte for rettighetene. Når det gjelder «pay per view» er den løsningen valgt over alt i resten av verden. Det er ikke bare i Norge og Skandinavia, sier Viasats sportssjef Stian Kleppo.

- Tror du prisnivået vil skremme vekk folk som egentlig hadde lyst til å se kampen?

— Nei, jeg tror de som er interesserte vil se den uansett. Dette er for spesielt interesserte, og vi har et godt tilbud til de som ønsker å se kampen, sier Kleppo.

Kampen må du kjøpe på Viaplay. Den er også tilgjengelig for de som har Viasats parabolløsning.

Les mer: Viasat-sjefen: - 300 kroner er fornuftig pris for en Brækhus-kamp

Medieekspert Lasse Gimnes syns personlig at prisen er høy, men understreker at Viasat har god erfaring boksing og "pay per view".

— De har gjort en vurdering ut fra tidligere erfaring og sin kunnskap om betalingsvilje blant folk. De satser på de som vil betale hva det måtte koste for å få se denne kampen, og dermed få høy omsetning – ikke flest mulig seere, sier Gimnes.

— Det er ingen grunn til å tvile på den kommersielle avgjørelsen Viasat gjør her. De sitter med gode beslutningsgrunnlag, legger han til.

Det er ventet at kampen totalt kan komme opp i en omsetning på over tre milliarder kroner.

Helgen 2. mai vil bli en skikkelig fight-weekend på Viasat. Tidligere på lørdagskvelden vil de vise Nordic Fight Night fra København, med tre norske deltakere: Tim-Robin Lihaug, Simen Smaadal and Alexander Hagen.

Så skal altså de store gutta gå i ringen senere på kvelden.

— Jeg gleder meg veldig til å se den. Jeg tror det blir en fantastisk kamp. Det blir også et stort show rundt hele kampen, sier Kleppo.

Les mer om

  1. Boksing