Kajsa Vickhoff Lie skuffet i VM-utforen: – Jeg var på feil side av risikolinjen

CORTINA/OSLO (VG) Kajsa Vickhoff Lie (22) klarte ikke å leve opp til forventningene og leverte et skuffende utforrenn i VM.

Bærums-løperen startet som nummer seks og hadde alle norske øyne rettet mot seg i dagens utfor-renn. Hun klarte dessverre ikke å få satt sammen et godt utforrenn og kom langt nede på listen.

Hun kjørte inn til en skuffende fjerdeplass 53 hundredeler bak amerikanske Breezy Johnson (25), som hadde en stor feil i toppen av løypa.

– Man må risikere i dag, og i dag var jeg på feil side av risikolinjen og blir for tight og kommer sent, sier Vickhoff Lie til VG etter målgang.

– Fokuset er som det skal, men jeg har ikke vært rask på treningene så jeg måtte prøve på noe nytt, legger hun til.

Storfavoritten Corinne Suter (26) fra Sveits kom på startnummeret etter og tok en solid ledelse 90 hundredeler foran amerikaneren. Sveitseren har aldri tatt gull i VM før.

Sveitserne Michelle Gisin og Lara Gut-Behrami, tsjekkiske Ester Ledecka og tyske Kira Weidle utfordret alle Suter sin tid, men alle kjørte inn bak storfavoritten.

Vickhoff Lie endte på 16. plass +1,43 bak Suter.

OVERRASKET: Ragnhild Mowinckel overrasket på dagens utforrenn og kjørte ned til en god plassering.
Les også

Mowinckels lykketreff: Lagvenninnen som imponerer

Ragnhild Mowinckel (28) overrasket stort og kjørte inn til sjetteplass kun 99 hundredeler bak sveitseren.

– Jeg er i nærheten, så jeg er veldig fornøyd med dagen. Men det er selvfølgelig surt at jeg tapte så mye på slutten av løypa. Dette er virkelig et steg i riktig retning, sier Mowinckel til VG etter målgang.

Moldenseren har slitt stort i skadecomebacket etter 18 måneder ute med kneskader. Hennes beste plassering i verdenscupen i år er en niendeplass fra Val d’Isere før nyttår.

Dessverre for Mowinckel får man ikke med seg noen verdenscuppoeng fra rennene i VM.

– Det er et VM, så man ønsker jo alltid å være med i toppen. Men dette er realiteten på hvor jeg er hen og dette er noe jeg kan bygge videre på, sier hun.

Mowinckel endte på tiendeplass i dagens renn.

Vickhoff Lie fortalte til VG etter gårsdagens trening at dette er en løype hun trives veldig godt i:

– Jeg digger løypa. Den er nokså lett, med en fin balansegang mellom å gå «rett på» og å måtte svinge.

Den største favoritten Sofia Goggia, som har vunnet samtlige utforrenn i verdenscupen i år med unntak av ett hvor hun kom på andreplass, måtte stå over VM grunnet en kneskade hun pådro seg i generalprøven i Garmisch Partenkirchen.

Vickhoff Lie har fra tidligere en fjerdeplass i Val d’Isere før nyttår, som karrierebeste i utfor.

Les også

Kajsa Vickhoff Lie 18 hundredeler fra pallen: – Litt «bittersweet»

Bærums-løperen kom på femteplass på torsdagens super-G-renn, kun 18 hundredelen fra bronsen.

– Hadde det vært et verdenscuprenn, hadde jeg vært megafornøyd. Men selvfølgelig er det VM og da er det topp tre som gjelder. Akkurat nå er det litt «bittersweet», men jeg tar med meg det positive til de to neste konkurransene, sa Kajsa Vickhoff Lie til VG etter rennet.