Katastrofehull ødela for Hovland: Gjorde kvadrupel bogey på siste hull

Viktor Hovland (23) var på vei mot en superrunde under World Golf Championship-turneringen i Florida, men ble hardt straffet på rundens siste hull.

SLET PÅ SISTE HULL: Viktor Hovland.

– Det er mest av alt det andre slaget i bunkeren som er litt bittert. Det kostet meg fire slag. Jeg hadde mange gode slag og putter i dag, så det er uheldig at et forferdelig slag kom på det tidspunktet, og at jeg ikke klarte å håndtere det bedre enn jeg gjorde, sier Viktor Hovland etter å ha kastet bort et strålende utgangspunkt på det siste hullet.

Hovland kom seg under par på åpningsrunden med tre strake birdier avslutningsvis og tok med seg den gode avslutningen til den andre runden av storturneringen World Golf Championship-Workday Championship at The Concession.

Etter en par på nordmannens første hull for dagen, gjorde han intet mindre enn fem birdier på rad. Det er første gang Hovland har klart det på PGA-touren.

Hovland hadde flere gode birdiemuligheter videre, men måtte vente til hull 7 – Hovlands 16. hull for dagen – før han kunne notere seg for en ny birdie. Hovlands syvende birdie fulgte på hullet etter, men det ble en dårlig avslutning for nordmannen på hans siste hull for dagen.

Hovland toppet innspillet fra fairwaybunkeren langt over greenen og ble liggende midt inne i noen busker. Hovland diskuterte sammen med caddie Shay Knight hvorvidt han skulle ta et straffeslag og droppe seg til en bedre posisjon, men Hovland valgte å slå ballen slik den lå. Nordmannen fikk god ballkontakt, men slo seg langt over greenen og over i greenbunkeren.

Der var han igjen uheldig og ble liggende helt oppe i bunkerkanten og slo seg over greenen igjen og ned i buskene. Hovland valgte da å ta ett straffeslag og fikk droppet, men ble for kort med chippen og måtte se at ballen trillet ned mot ham igjen. Med det syvende slaget kom han seg inn på greenen og satte putten for det som ble en kvadrupel bogey – fire slag over hullets par.

– Jeg er noen slag bak ledelsen. Jeg trenger å få en god start, som i dag, og holde det gående resten av turneringen, sier nordmannen om veien videre.

Hovland har aldri tidligere gjort en kvadrupel bogey i en turnering på PGA-touren og endte med avslutningshullet runden tre slag under par. Etter to av fire runder er han fire slag under par og på en delt 17. plass, syv slag bak leder Brooks Koepka.

A career-best five straight birdies for Viktor Hovland on the front nine @WGCWorkday. 😁 https://t.co/om5WCioOGL

Hovland har vært i strålende form de siste ukene. Nordmannen vant for andre gang på PGA-touren i desember under Mayakoba Golf Classic og avsluttet 2020 med en tredjeplass i Dubai. Etter en litt treg start på Hawaii på nyåret, har Hovland blitt nummer to, seks og fem i de siste tre turneringene han har spilt.

Les også

Hovland smigret av Ryder Cup-kaptein: – Sykt å se fremgangen min

Kun 72 spillere er med i turneringen, hvor hele 47 av de 50 best rangerte spillerne i verden deltar. Turneringen skulle opprinnelig bli spilt i Mexico, men er flyttet til Florida på grunn av coronaviruset.

Parallelt med WGC-turneringen spilles også Puerto Rico Open – en turnering Hovland vant i fjor og hvor Kristoffer Ventura i år forsvarer den norske æren.

Ventura har slitt med formen de siste ukene og har misset cuten i syv av de siste åtte turneringene, men kom seg videre til helgespillet i Puerto Rico. Nordmannen avsluttet fredagens runde tre slag under par på de siste seks hullene og gikk dermed runden på ett slag under par. Ventura er med det tre slag under par for turneringen og ligger på en delt 38. plass.