Riiber vant verdenscupen for tredje år på rad: – Fantastisk

Jarl Magnus Riiber (23) vant lørdagens kombinertrenn i Klingenthal og har dermed vunnet verdenscupen sammenlagt for tredje år på rad.

BEST: Jarl Magnus Riiber vant verdenscupen for tredje år på rad.
  • Sebastian Melsom Johansen, VG

Heming-løperen har vært totalt overlegen i verdenscupen i år og har stukket av med ni av tolv mulige seiere. Ved siden av å vinne verdenscupen sammenlagt, vinner han også trofeet for beste hopper for andre år på rad.

– Nydelig å nå det siste målet for sesongen: verdenscupen sammenlagt. Gøy å ha noen vanvittig gode hopp òg, sier Riiber til NTB.

Riiber hoppet 143 meter i hopprennet og fikk 17 og to ganger 17,5 i stil og ledet med seks sekunder ned til japanske Akito Watabe før de skulle ut i langrennssporet. Forspranget ble spist opp allerede ved 0.7 km, og de gikk sammen som en duo hele veien frem til oppløpet.

– Tre år på rad. Det er fantastisk, sa sportssjef for kombinert Ivar Stuan i NRK-studio.

Heming-løperen kom først inn på stadion og hadde langt høyere fart enn japaneren. Riiber vant spurten enkelt og sikret dermed verdenscupseier og sammenlagtkula i verdenscupen.

Les også

Riiber om konkurrentene: – Har tatt et steg opp

Det gjenstår fortsatt ett renn i verdenscupen, men Riiber har nå 270 poeng mer enn tyske Vinzenz Geiger på annenplass. Tyskeren har dermed ikke mulighet til å ta igjen Riiber, uansett hvordan det går i morgendagens renn.

Dette var Riibers 35. seier i verdenscupen i karrieren. Hans første seiere kom tilbake i februar 2016 i Holmenkollen.

Riiber har nå kommet opp i et celebert selskap med japanske Kenji Ogiwara og franske Jason Lamy-Chappuis med tre seiere på rad i verdenscupen. Kun finske Hannu Manninen (fire) og tyske Eric Frenzel (fem) har flere sammenlagtseiere på rad.

Bjarte Engen Vik er den nordmannen som er nærmest Riiber på den listen med to strake sammenlagtseiere fra 1998 og 1999.

Les også

Riiber sikret «trippelen» etter dramatisk avslutning

Espen Andersen var nærmest av de andre nordmennene og endte på femteplass +1:07,7 sekunder bak Riiber i mål. Jens Lurås Oftebro kom på 12., Espen Bjørnstad på 21., Jørgen Graabak på 30., Einar Lurås Oftebro på 38. og Lars Burås på 41. plass.