Sport

Trøblete innledning på VM: – Kjipt

CORTINA/OSLO (VG) Mesterskapets fjerde renn ble utsatt grunnet vær-problemer i italienske Cortina. Snøvær og tåke ødelegger.

  • Sebastian Melsom Johansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det har vært store vær-problemer i starten av VM i alpint i år. Mandag ble superkombinasjonsrennet for kvinnene og herrenes super-G utsatt etter store snøfall. Tirsdag måtte kvinnenes super-G-renn vike på grunn av tåke.

– Det er kjedelig. Jeg var veldig positiv på morgenen, men det så skummelt ut når tåken begynte å trekke nedover bakken, sier Ragnhild Mowinckel til VG etter avlysningen av super-G-rennet.

Nå må også onsdagens kombinasjonsrenn for herrene flyttes til over helgen grunnet voldsomt snøfall i vente.

Det er få dager å ta av i VM-programmet og kvinnenes superkombinasjon er utsatt til mandag. Herrenes super-G-renn har også blitt flyttet. Det finner sted torsdag. Kvinnenes super-G har også blitt flyttet til torsdag.

– Det er fortsatt rom i programmet til å gjennomføre alt, så vi er positive og det er likt for alle, sier sportslig leder Claus Ryste til VG etter avlysningen av kvinnenes super-G-renn tirsdag.

Les også

Aamodt om VM-sjansene: – Vi må håpe på én medalje

Alpinistene måtte stå og vente i halvannen time på toppen av løypen i Cortina. Da rennet måtte utsettes var det etter en rekke utsettelser og et forsøk på å flytte starten lengre ned i bakken.

– Det er jo alltid kjipt å sitte og vente når man er klar. Men det er en utendørsidrett og vi er vant til å vente, sier Kajsa Vickhoff Lie til VG.

Les også

I knallform før VM: – Kunne ikke bedt om bedre timing

Etter onsdag er det meldt kaldere vær og opphold de neste dagene, noe som vil bedre sjansene til å gjennomføre fartsrennene.

Les også

Kajsa Vickhoff Lie tok sin første pallplass: – Stedet jeg hater mest

Det er et krav fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) at det må kjøres minst en treningsomgang i utfor for at utforrennet skal kunne gjennomføres.

Det var satt opp tre treningsdager for kvinnene, noe som gir arrangøren mulighet til å prøve å få gjennomført super-G-rennet på torsdag da det egentlig var satt opp utfortrening.

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Alpint
  3. Kajsa Vickhoff Lie
  4. Ragnhild Mowinckel
  5. VM i Alpint