Sport

Herrems tale på sølvbanketten: - Viktig å være takknemlig og ydmyk

Camilla Herrem grep mikrofonen på sølvbanketten sent søndag kveld. Ikke for å synge, men for å takke.

Camilla Herrem (t.h.) kom hjem til Sola mandag. Her ble hun møtt av blant andre bror Carl-Åge og mormor Johanne Margrethe. Også landslagstrener Thorir Hergeirsson var med på flyet. Foto: Rune Vandvik

 • Kjetil Flygind

SOLA: - Jeg tar absolutt i mot både blomster og gratulasjoner selv om det bare ble sølv, sier Herrem og smiler.

Mandag landet landslagsprofilen på Sola sammen med landslagstrener Thorir Hergeirsson. Etter nesten en måned utenlands, var det godt å komme hjem.

På flyplassen var mottagelsen beskjeden sammenlignet med hva den ville vært ved VM-gull. Men det vanket blomster til dem begge. Og for Herrem var det godt med en klem fra bror Carl-Åge og mormor Johanne Margrethe som ventet med flagg og kos.

– Det skal bli godt å komme hjem. Nå skal jeg slappe av og spise masse mat, sier Herrem og gliser.

Les også

Håndballekspert om nedturen: – Det blir for lett å skylde på målvaktene

Camilla Herrem var glad for å være tilbake i Norge. Nå blir det noen dagers juleferie på 31-åringen. Foto: Rune Vandvik

Ingen Tore Tang

Seertallene bikket som vanlig millionen da seiersmaskinen håndballjentene spilte om VM-gull. Men Frankrike ble for sterke. I stedet for gull, full fest og stormende jubel, ble det sølvmedaljer rundt halsen og litt stivere smil da håndballjentene ankom banketten sent søndag kveld.

Det ble heller ingen "Herrem spesial". For uten gull, måtte også Tore Tang vike.

– Vi får bare prøve igjen neste år. Men vi må gjøre jobben på banen først, sier hun.

Herrem tok mikrofonen på banketten selv om sangen uteble. I stedet ville hun takke. Takke for all støtte

– Det er stor forskjell på å gå på banketten med gull og sølv. Men jeg hadde lyst til å gå dit. For å vise at vi setter pris på alle de som støtter oss, sponsorer og alle de rundt. Vi må være såpass voksne at vi går på en bankett og koser oss selv om det ble tap i finalen.

Les også

1,5 millioner så thrilleravslutningen mot Frankrike

Så var det over for denne gang. Camilla Herrem, fulgt av bror Carl-Åge og mormor Johanne Margrethe, trillet ut av Sola flyplass mandag - sammen med Thorir Hergeirsson. Foto: Rune Vandvik

– Må ikke glemme

– Vi må ikke glemme alle de som stiller opp for oss, de som gjør de mulig for oss å ha så mange samlinger som vi har, blant annet. Det er veldig viktig å være takknemlig og ydmyk og vise at vi bryr oss. Og så er det koselig å treffe venner og familie. Det var jo nesten som å spille på hjemmebane, sier Herrem om mesterskapet i Tyskland.

– Du holdt tale på banketten?

– Ja. Det har jeg gjort de siste årene. Det var mer til sponsorer og de rundt laget, de som har vært med oss. For å vise takknemlighet. Det er viktig. Bare at vi får lov til å være med på dette laget, det er så mange som aldri får den sjansen, og da er det viktig å vise at vi setter pris på det vi får oppleve og være med på. Vi må ikke glemme det, sier Herrem.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson brukte tiden på flyet hjem til å slappe av. Tiden for den tunge analysen av hva som gikk galt i VM-finalen kommer senere.

– Det var særlig to ting vi ikke fikk til: målvaktsspillet og kontringer. Jeg kan ikke huske sist vi ikke fikk opp målvaktene våre i en så viktig kamp, sier 53-åringen fra Island.

Amanda Kurtovic og de fleste andre landslagsspillerne ankom Gardermoen etter VM-sølvet. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Les også

Håndballjentene tilbake i Norge: – Det å være nest best i verden er bra

Tøffe tak

Han satte pris på blomstene han fikk og de som hadde kommet for å ønske velkommen hjem. Selv om hornmusikken og allsangen var fraværende.

– Det skal være forskjell på å vinne og ta gull og tape en finaloe, sier han og smiler

.
Han beskriver VM som et tøft mesterskap. Norge leverte til tider gnistrende håndball. Men da alt skulle avgjøres ble det bomstopp.

– Mange nordmenn er ydmyke og ser at det er tøffe tak. Andre tror det kanskje bare er å hente hjem gullet. Sånn er det ikke. Det har vært et tøft mesterskap. Og det handler ikke bare om oss selv, men også motstanderne våre, sier Hergeirsson.

Les mer om

 1. Håndball
 2. Thorir Hergeirsson
 3. Håndball-VM kvinner 2017
 4. Kvinnelandslaget håndball
 5. Camilla Herrem

Relevante artikler

 1. SPORT

  OL-mester skal hjelpe Thorir og håndballjentene

 2. SPORT

  Herrem etter nedrykket: – Må ta en prat med Thorir

 3. SPORT

  Camilla Herrems spesielle år: – Jeg har lært å sette pris på livet på den harde måten

 4. SPORT

  Håndballandslaget samlet i Kristiansand: – Elsker Sørlandet og Kristiansand

 5. SPORT

  Thorir Hergeirsson om sitt livsvalg, håndball, kakebaking og dårlig samvittighet

 6. SPORT

  Herrem og landslagsstjernene spiller kamp på Jæren: – Jeg gleder meg veldig