Sport

Drama etter Byåsen-kamp - motstanderen la inn protest

Lystavla viste 25-24 til Byåsen, men Vipers Kristiansand mente at gjestene ble gitt et mål for mye.

TOPPSCORER: Marie Henriksen scoret det siste målet mot Vipers, som viste 25-24 til Byåsen på tavla.
  • Eirik Grønning

— Det ble seier, inntil videre. Jeg vet egentlig ikke hva som har skjedd, det de protesterer på har jeg rett og slett ikke fått med meg, sier Byåsen-trener Claus Mogensen til adressa.no.

Like etter kampslutt i Kristiansand la Gunnar Pettersen og Vipers inn en protest på sluttresultatet da de mente at Byåsen ble gitt et mål for mye i starten av 2.omgang.

— Jeg har hørt to versjoner av det som skal ha skjedd. Den ene forteller om at da vi utlignet til 16-16 skal vi ha fått et mål på tavla rett etter scoringen før vi fikk et nytt da vi passerte midtstreken. Den andre versjonen forteller at vi skal ha fått registrert en scoring til 17-16 som egentlig ble avblåst for tramp. Jeg fikk selv ikke med meg det, men de mener noe skjedde på dette stadiet av kampen, sier Mogensen.

Lagene fulgte hverandre tett

Dermed var det vanskelig å glede seg for mye etter det som så ut som en sterk seier på en vanskelig bortearena. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen. Byåsen gikk tidlig opp i en tremålsledelse, men billige baklengsmål gjorde at Vipers ble servert muligheten til å spille seg inn i kampen. To scoringer i undertall bidro til at hjemmelaget ledet 12-10 til pause i Kristiansand. Byåsen snudde det hele i 2.omgang, lå hele veien et lite knepp foran og to minutter satt Marie Henriksen inn kampens siste - da viste tavla 25-24 i favør gjestene.

— Det var en veldig viktig seier, hvis vi får poengene. Dette var en bra lagseier i en kamp der det gikk litt opp og ned. For min egen del var det godt at det løsnet litt, sier Henriksen, som ble Byåsens toppscorer med seks mål.

Fikk beskjed i garderoben

Men etter kampen var det en avmålt stemning i Byåsen-garderoben, da meldingen om Vipers-protest tikket inn.

— Vi hørte litt snakk om det på vei av banen, men fikk ikke beskjeden før vi kom i garderoben. Det var mange som ble sjokkert og det er litt bittert om vi ikke får poeng. For å være ærlig fikk jeg ikke med meg det de protesterte på, vi får bare vente og se. Det er litt blandede følelser hos jentene nå, sier Henriksen.

Det er andre gang på et år der et lag protesterer på sluttresultatet. I september i fjor trodde Stabæk at de hadde slått Nordstrand 25-24, men Nordstrand mente at hjemmelaget hadde fått et mål for mye. Det endte med at håndballforbundet avgjorde at det skulle spilles en omkamp.

— Det blir også tilfellet hvis Vipers' protest blir tatt til følge. Men svaret på det får vi om minimum et par dager, sier Byåsen-trener Mogensen.

Les mer om

  1. Håndball