Sport

Australsk seier på Vuelta-etappe - og ny mann i ledertrøya

Simon Clarke fra Australia vant onsdagens Vuelta a España-etappe etter at et tidlig brudd holdt helt til mål. Rudy Molard overtok den røde ledertrøya.

Simon Clarke har ventet siden 2012 på en ny etappeseier i Vueltaen.

Om lag seks og en halv mil ut i den 188,7 kilometer lange etappen fra Granada til Roquetas de Mar kom 25 ryttere seg av gårde, og det økte jevnt og trutt avstanden til hovedfeltet, som ikke gjorde veldig alvorlige forsøk på å hente inn utbryterne.

Les også

  1. Disse nordmennene skal sykle Vuelta a España

  2. Viviani spurtet til seier i Spania

85 kilometer før mål på etappen, som inneholdt to tøffe stigninger, begynte bruddet å bryte opp i mindre grupper. Flere ryttere prøvde å støte, og Alessandro De Marchi og Stéphane Rossetto var de første som fikk en luke. De Marchi var en stund alene i front da Rossetto slapp, men Clarke og Bauke Mollema tok seg etter hvert opp til lederen.

Mot slutten ble det klart at kampen om seieren ville stå mellom de tre, og i spurten viste den australske Cannondale-rytteren Clarke seg som den sterkeste, fulgt av Mollema og De Marchi.

– Dette er forbløffende. Jeg har jobbet så hardt siden jeg sist vant en Vuelta-etappe (i 2012), og jeg greide ikke å gjenta bedriften før i dag. Endelig sto stjernene riktig for meg, sa Clarke.

Han sikret sitt lags første seier på verdenstournivå denne sesongen.

Ny mann i rødt

Bak tettrioen jobbet en annen tremannsgruppe hardt for å redusere luken. En av dem var den franske FDJ-rytteren Molard, som etter hvert begynte å innse at ledertrøya var innen hans rekkevidde. Han tok seg i mål som nummer seks, åtte sekunder etter etappevinneren, og overtok trøya fra Michal Kwiatkowski.

Molard er 1.01 minutt foran den polske Sky-rytteren og 1.08 foran tyske Emanuel Buchmann etter 5. etappe.

Langt bak

De norske deltakerne, UAE-duoen Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen kom begge i mål med hovedfeltet 4.55 minutter etter vinneren. De ble henholdsvis nummer 57 og 99 på etappen.

I sammendraget er beste UAE-rytter Fabio Aru på 16.-plas, 1.48 bak lederen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Vegard Stake Laengen