Sport

Fannemel ble tatt ut på elitelaget

<p>OSLO (<a href="http://sport.smp.no/" target="_blank">smp.no</a>): Anders Fannemel ble som ventet presentert som en av sju medlemmer på Norges verdenscuplag for hoppsesongen 2012/2013.</p><br></br><br></br>

Hopplandslaget, nykommerne sammen med Alexander Stöckl, Vegard Haukø Sklett, Grong, og Anders Fannemel, Hornindal (til høyre)
  • Jarle Mordal

— Anders Fannemel har stort potensiale, det så vi ikke minst i flere av konkurransene sist vinter. Blant annet imponerte han i Vikersund med verdens nest lengst hopp gjennom tidene. Og han kan utvikle seg videre. Han har mulighetene til å bli en ny stjerne, sier Alexander Stöckl.

Østerrikeren tar fatt på sin andre sesong som landslagssjef fra nå av ettersom det nye laget mandag hadde fysiske tester på Olympiatoppen.

Foruten Anders Fannemel fra Hornindal IL ble det plass til følgende seks hoppere; Tom Hilde, Asker Skiklubb, Anders Bardal, Steinkjer Skiklubb, Rune Velta, Lommedalen, Vegard Haukø Sklett, Grong, Andreas Stjernen, Sprova, Bjørn Einar Romøren, Øvrevoll/Hosle.

Anders Jacobsen fra Ringkollen var ventet å komme med på laget, men Stöckl vister til resultatene sist vinter totalt sett som bakgrunn for uttaket av de sju som kom med på laget.

— Men Jacobsen har sjølsagt mulighet for å hoppe i verdenscupen hvis han viser resultater.

- Det var litt overraskende at Jacobsen ikke kom på laget , innrømmer navnebror Anders Fannemel.

Han sjøl fikk vite om uttaket rundt påsketider.

— Jeg hadde sjølsagt forhåpninger om å komme med etter de resultatene har jeg har vist i vinter. Jeg ble meget godt mottat på verdenscuplaget da jeg fikk innpass under verdenscupen i Sapporo i januar, en flott gjeng, sier Fannemel.

Som er yngstemann på verdenscuplaget med sine 20 år. Han fyller 21 den 13. mai.

VM i Val di Fiemme blir sesongens store mål, for Fannemel og resten av verdenscuplaget.

Det nye verdenscuplaget i hopp sesongen 2012/2013 ble presentert mandag ettermiddag, fra venstre Bjørn Einar Romøren, Rune Velta, Tom Hilde, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Vegard Haukø Sklett og Anders Bardal. (FOTO: JARLE MORDAL)

Les også

  1. Åpner for skiflygingsbakker i ski-VM

  2. Jacobsen får ikke være med landslaget

  3. Vraket Jacobsen: - Mer motivert enn noen gang

Les mer om

  1. Hopp