Kleveland kastet hjelmen i frustrasjon: – Desidert den største nedturen jeg har hatt noen gang

Både Marcus Kleveland og Ståle Sandbech er ute av OL etter Big Air-kvalifiseringen. Torgeir Bergrem er klar for finalen.

Marcus Kleveland tar seg til hjelmen og var oppgitt etter at han ikke klarte kvalifisere seg til Big Air-finalen.

PYEONGCHANG: Bergrem er den eneste av de tre nordmennene som er klar for lørdagens Big Air-finale.

Trønderen fikk 94,25 poeng i sitt første run. Det holdt til 4.-plass blant de seks i det andre heatet som kvalifiserte seg til finalen.

Det var imidlertid den eneste lille norske snowboard-oppturen onsdag. For hverken Marcus Kleveland eller Ståle Sandbech klarte å ta seg til finalen.

– Det er dritkjipt

Kleveland var blant Norges største medaljefavoritter i OL, men 18-åringen har ikke innfridd forventningene. Favorittøvelsen Big air ble også en nedtur.

– Dette er den desidert største nedturen jeg har hatt noen gang. Det er dritkjipt å være med på noe så stort, og så ikke klare å gjennomføre det, sa en oppgitt Kleveland til Aftenposten.

Han vil ikke høre snakk om at forventningene fra omgivelsene har preget storfavoritten.

– Nei, i dag lå det ingenting der i dag. Jeg hadde triksene jeg skulle gjøre, men det fungerte ikke, sa en skuffet Kleveland.

Klarte ikke stå

Snowboard-stjernen fikk ikke godt nok betalt for sin backside 1440 i sitt første run. 84,25 poeng holdt bare til en foreløpig 9. plass. Bare de seks beste fra kvalifiseringsheatet går videre til finale.

I det avgjørende andrerunnet prøvde Dombås-gutten seg på en backside 1620, men falt i landingen.

Han var tydelig svært misfornøyd med egen innsats og kastet hjelmen to ganger i frustrasjon.

– Det er lenge siden jeg har kastet hjelmen etter en konkurranse, men i dag måtte jeg få ut litt aggresjon.

Han klarte ikke å gjennomføre intervjuet med NRK radio, men måtte avbryte underveis og ta seg en lite runde. Deretter kom han tilbake.

– Har du grått?

– Det var nesten. Jeg prøvde å holde igjen, sier utøveren fra Dombås.

Han sto lenge utrøstelig bøyd over et gjerde før han klarte å summe seg og ta presserunden. Dette kjentes langt inn i sjelen å oppleve at OL skulle ende på denne måten.

– Er det din største nedtur i karrièren?

– Ja, så desidert, svarer unggutten.

OL-kvalifisering av klasse

Han mener at det ikke var nervene som tok ham. Kleveland har vært avslappet, og prøvde å gjøre det samme som på trening i sitt andre run. Men han måtte nedi ved landing, og da er dommerne beinharde, selv om luftakrobatikken er på et høyt nivå.

Kleveland fikk oppleve en kvalifisering som aldri har vært bedre. Sporten utvikler seg hele tiden, og de kreative unge menneskene drar frem nye måter å rotere og ta en grab på.

– Nå skal jeg hjem til familien på Dombås, men jeg blir nok her slik at jeg får med meg Torgeir i finalen, sier en slukøret stjerne.

Farvel også til Sandbech

Ståle Sandbech, som kjørte kvalifisering tidligere på dagen, fikk 84,75 poeng for sitt beste hopp og havnet på en 7. plass.

Marcus Kleveland klarte ikke innfri i Big Air-kvalifiseringen.

I sitt første run leverte Sandbech fire rotasjoner (1440) med en grab på halen av brettet og landet godt.

Dessverre for sølvmedaljøren fra slopestyle i Sotsji holdt heller ikke det til finalebillett.

Big Air-finalen kjøres lørdag, med Torgeir Bergrem som eneste norske deltager.