Sport

Curlinggutta avsluttet OL med storseier mot Sverige

Den norske curlingveteranen Thomas Ulsrud hjalp Norge til seier mot erkerivalen.

Thomas Ulsrud hjalp Norge til seier mot erkerival Sverige og Niklas Edin med 7-2 i en lite spennende curlingkamp i OL onsdag.

NORGE - SVERIGE 7–2

Norge avsluttet OL med storseier over semifinaleklare Sverige. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag.

Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Da hadde Ulsrud akkurat satt sistesteinen og sikret ett norsk poeng til 7-2.

Det norske laget fikk den grei åpning med å «stjele» ett poeng i den første omgangen hvor den svenske skipen Niklas Edin hadde siste stein.

Les også

Drømmen om semifinale knust for curlinggutta

Svenskene tok to poeng i den tredje omgangen før Ulsrud og hans mannskap, Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae og Torger Nergård, slo til med tre poeng i den fjerde omgangen.

Med ytterligere to poeng mens svenskene hadde sistestein ble det 6-2, og kampen virket allerede kjørt for et lite inspirert svensk lag. De var allerede semifinaleklare.

Ulsrud og co. tok sjetteplassen etter å ha satt curlingsteinen nærmest "knappen" av Sør-Korea og Japan. De to lagene endte også opp med fire seire og fem tap.

Sørkoreanerne avsluttet sitt OL på hjemmebane med en populær 10-4-seier over Japan. Laget endte til slutt på 7.-plassen.

Sammen med Sverige gikk også Canada og USA til semifinale. Canada slo Danmark i sin siste kamp, mens den amerikanske veteranskipen John Shuster knuste Storbritannia med 10-4 i sin siste kamp og sikret med det en plass i semifinalen mot Canada.

Den siste semifinaleplassen om hvem som skal møte Sverige står mellom Storbritannia og Sveits. Det hele avgjøres i tie break torsdag.

(©NTB)

Les mer om

  1. OL
  2. Thomas Ulsrud