Viking har snart bare æren å spille for

En keeper i storform var ikke nok mot Elverum. Men selv om nedrykket kommer stadig nærmere, frykter ikke Viking for framtiden.

NY NEDTUR: Keeper Ole André Lerang og Viking tapte igjen. Her fra en tidligere kamp.

SOLA: De var dømt nord og ned før møtet med et medaljejagende Elverum, men Viking overrasket mange fra avkast på lånt parkett. Likevel endte det som det hadde gjort 12 ganger før denne sesongen. Med et nytt nesten, et nytt tap og et nytt skritt nærmere nedrykk.

Og det er mager trøst for et lag som fortsatt står med minuspoeng på tabellen og minst én fot plantet i 1.divisjon etter 15 serierunder.

— Jeg står igjen med veldig blandede følelser etter dette. Det er utrolig synd å tape når vi er så nære en sensasjon, men samtidig kan vi ikke gjøre annet enn å ta med oss det positive. Vi viser en enorm fightervilje og legger ned en stor innsats i 60 minutter, sier Ole-André Lerang.

Startet bra

Viking-keeperen åpnet på imponerende vis, reddet sju av Elverums ti første skuddforsøk og var nesten alene grunnen til at det sto 6-6 på tavla i Åsenhallen etter 18 minutters spill. For selv om lagkameratene stadig rotet bort ballen i angrep, var både målvakt- og forsvarsspill svært solid før pause.

Men Viking-spillerne sovnet i hvilen, og på motsatt banehalvdel bestemte Elverums fotrappe playmaker Steffen Stormo Stegavik seg for å slå på turboen og imponere landslagskånå Camilla Herrem som satt på tribunen.

Dermed dro Elverum fra. 12-13 ble til 12-17 på tre minutter, og det var en luke Viking aldri klarte å tette. Faktisk så det en periode ut til at de mørkeblå skulle rakne fullstendig, men Gunnar Blombäcks menn gravde dypt og sørget med en solid sluttspurt for at det til slutt endte med 23-27. ## Ikke gode nok

— Vi er fornøyde med første omgang, men vi gjorde altfor mange dumme feil og ble litt utålmodige. Det ble vi straffet knallhardt for. Uansett er jeg glad for at vi kjemper og viser at vi virkelig prøver. Vi har jo ingen annen mulighet, sier Lerang, som ikke vil tenke på framtiden riktig ennå.

— Det ser jo ikke særlig lovende ut, men vi kan ikke gjøre noe annet enn å tenke på neste kamp og gjøre vårt beste. Det er synd at vi ikke klarer å ta det siste steget, men vi er bare ikke gode nok, mener han.

Det er Viking-trener Gunnar Blombäck enig i.

— Jeg synes at vi gjorde en veldig god kamp bakover på banen, men de mange personlige feilene ødela mye. Vi har dessverre blitt vant til å tape, men vi har bestemt oss for å trene og spille med full innsats hele sesongen og det synes jeg at vi gjør. Vi strekker bare ikke til, sier han.

Toppscoreren ute

Og selv om gjensynet med eliteserien har vært en eneste lang og bratt motbakke, har svensken ingen planer om å gi opp prosjektet sitt.

— Vi må bare jobbe videre og bygge for framtiden. Jeg er ikke redd for at satsingen skal rakne. Det skjer veldig mye positivt i klubben og det kommer en rekke unge og lovende gutter opp fra breddeavdelingen. Akkurat nå er vi imidlertid ikke sterke nok til å bite fra oss i eliteserien, medgir Blombäck, som måtte klare seg uten toppscorer Gøran Søgard Johannessen mot Elverum.

Bakspilleren sliter med et brudd i venstrehånden og venter svar på om han må opereres tidlig denne uken.