Sport

Idrettspresidenten legger frem reiseregninger: - Jeg er forberedt på kritikk

Var i nytt møte med kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Idrettspresident Tom Tvedt ble omringet av media etter sitt andre møte med kulturminister Linda Hifstad Helleland. Han er forberedt på kritikk når han i løpet av dagen legger frem sine reiseregninger.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

Etter at idrettspresident Tom Tvedt hadde vært i sitt andre «oppvaksmøte» med kulturministeren, er det nå klart at han kommer til å legge frem alle sine reiseregninger i løpet av mandagen. Det samme gjelder for Norges Idrettsforbunds generalsekretær Inge Andersen.

Slik reagerte kulturministeren på forslagene til større åpenhet i norsk idrett fra idrettspresidenten:

Les også

Fortsatt ikke fornøyd med svarene fra idrettstoppene

Klar for kritikk, men skal forklare

Når han nå legger frem sine reiseregninger, er han forberedt på at det kan komme kritikk mot hans pengebruk.

— Ja jeg er forberedt på kritikk. Men hvis det fremkommer kritikk så har jeg ingenting å skjule. Jeg skal forklare alt, sa Tom Tvedt etter at han kom ut fra møte med kulturminister Linda Hofstad Helleland mandag morgen.

Les også

Siem frykter sosialporno og kikkersamfunn

Han innrømmer gjerne at ikke alle de reisene han har gjennomført som idrettspresident har vært på økonomiklasse.

— Jeg reiste til Los Angeles og til Malaysia hvor vi skulle presentere ungdoms-OL. Der fløy jeg en klasse hvor jeg kunne strekke ut beina. Dette var min vurdering, innrømmer mannen på 197 centimeter.

Trenger tillit

Med seg på møtet hadde han visepresident i idrettsforbundet Kristin Kloster Aasen og generalsekretær i Norges Idrettsforbund Inge Andersen.

— Mitt mål er å kunne jobbe i fremtiden slik at vi har tillit. Det må ikke bli slik at det er mistanke om hva jeg gjør og hvordan jeg bruker penger, sier Tom Tvedt.

Men selv om idrettspresidenten nå sørger for at det blir satt ned et åpenhetsutvalg og i tillegg legger frem egne reiseregninger, så er ikke kulturminister Linda Hofstad Helleland helt fornøyd med tingenes tilstand i norsk idrett. Hun ønsker en enda større grad av åpenhet.

— Det er ministerens utsagn. Vi får ta det herfra, sa Tom Tvedt etter at møtet var over.

For andre gang, ikke fornøyd

Dette var andre gang at Norges fremste idrettledere var inne på teppet hos kulturministeren. Første gang var 1. april. Etter det møtet var ikke kulturministeren fornøyd med resultatet. Derfor ble Tvedt & co innkalt til nytt møte i dag.

Med seg hadde da idrettspresidenten et forslag om å opprette et åpnehetsutvalg ledet av tidligere nesteleder i Høyre og kringkastingssjef John G. Bernander.

— Det jeg kan si er at det er i idrettens interesse å opprettholde høy tillit i hele det norske samfunnet. Hvis jeg opplever at det ikke er slik, er det min plikt å iverksette tiltak, sier Helleland til Adresseavisen.

— Ut fra det kom Norges Idrettsforbund med noen initiativ. Slik situasjonen er nå, må jeg vurdere ytterligere tiltak. Det skal jeg bruke dagen og natta på å se på, fortsetter hun.

- Betyr det at du fortsatt ikke er helt fornøyd med svarene du fikk?

— Det ligger i det ja, sier Helleland, som ikke vil si noe mer om hvordan hun opplevde dagens møte.

Les også

  1. Her er idrettspresidenten på vei inn til kulturministeren

  2. Kulturministerens dom: Fortsatt ikke fornøyd med svarene fra idrettstoppene

  3. La det single i idrettens glasshus