Sport

Sønderknust Norge-sjef: - Det gjør vondt nå

EM-finalen glapp for Norge etter ekstraomgang-drama mot Tyskland. Nå blir det "bare" bronsefinale.

KNUST: Ansiktene til landslagstrener Christian Berge og assistent Glenn Solberg (t.v.) forteller alt om skuffelsen da det ble tap i semifinaledramaet mot Tyskland.
  • Kurt Arne Nilssen
  • Nicholas Bergh
    Journalist

NORGE-TYSKLAND 33-34

KRAKOW/OSLO (Aftenposten) : Det ble et utrolig drama da de to overraskelseslagene i årets EM — Norge og Tyskland - gjorde opp om finaleplass i Krakow fredag.

Til slutt kunne Tyskland juble over sin første EM-finale siden 2004. Tyskland avgjorde til 34-33 med to-tre sekunder igjen på klokken i andre ekstraomgang.

* Se bildene fra semifinale-thrilleren her

Dermed er det klart at Norges eventyrlige EM-reise ikke vil ende med finalefest.

Norges kaptein Bjarte Myrhol spilte som vanlig med glødende engasjement. Her scorer han fra kort hold i første omgang.

— Dette laget er ikke mislykket i det hele tatt. De har gjort en fantastisk innsats, sier TV3-ekspert og håndballegende Kristian Kjelling etter sluttsignalet. Hyller trener Berges fakter på sidelinjen: - Sånne mennesker du ofrer sjelen din for.

Berge: - Det er tungt

Landslagssjef Christian Berge var selvfølgelig svært skuffet etter nederlaget.

— Det gjør vondt nå, det er tungt. Jeg hadde unnet guttene en finale. Det tar litt tid å svelge dette. Jeg er skuffet, men ikke over prestasjonen til guttene, sier Berge til TV3. — Dette er en del av idretten. Jeg er vanvittig stolt av guttene. De kjempet og slåss og gjorde det de kunne. Det er så synd vi ikke klarte det. Jeg sitter med en følelse av at vi gjorde en kjempekamp, fortsetter han.

EM-semifinalen ble en svært jevn affære. Her roper trener Christian Berge mot spillerne sine.

Kroatia og Spania møtes i den andre semifinalen klokken 21. Norge møter taper i den kampen i bronsefinalen på søndag.På spørsmål fra Adresseavisen, insisterer Berge på at laget vil kunne klare å løfte seg igjen til semifinalen.

— Det skal vi klare å gjøre. Vi skal løfte oss opp igjen og prøve å ta den bronsefinalen, selvfølgelig skal vi det.

Målvakt Ole Erevik leverte en strålende kamp, hadde problemer med å formulere seg etter berg-og-dalbane-avslutningen.

— Jeg klarer ikke å sette ord på hvordan jeg har det. Vi spilte en fornuftig kamp, ikke like god som mot Frankrike. Men det er millimetere som avgjør dette, sier Erevik.

Kunne avgjort

Før den dramatiske avgjørelsen hadde Norge bare vært sekunder unna å vinne kampen etter ordinær tid. Etter en sen utligning fra Tyskland hadde Norge da noen sekunder å angripe på - uten at de klarte å utnytte det.

— Vi er helt med, men det er små marginer på slutten. Det er bare å ta av seg hatten for innsatsen. Nå skal vi ta medalje, sier Kjelling.

Her jubler Kent Robin Tønnesen over en viktig scoring på tampen av kampen.

Frode Kyvåg, en viktig skikkelse i Håndball-Norge, benyttet anledningen til å rose Norges overmenn.— Det tyske forsvaret er så bra og så taktisk klokt. De blokkerte ned skytterne våre som har vært som bombekastere tidligere i mesterskapet. Det er så små ting som skiller, sier Kyvåg.

Bjørnsen herjet

Norge ble virkelig satt på prøve i første omgang. Tyskernes Tobias Reichmann var i fyr og flamme, og etter et drøyt kvarter lå Norge under med 5-9. «Super-start», sto det i store bokstaver på nettstedet til den tyske storavisen Bild. Men da det spøkte litt, la nordmennene inn et nytt gir. Målvakt Ole Erevik leverte en ny glitrende kamp, og var sterkt delaktig til at Norge slo tilbake, og kun lå under med ett mål til pause.

Kristian Bjørnsen spilte en strålende kamp mot Tyskland, men det holdt ikke til seier likevel.

Det var nå det norske laget trengte at nøkkelspillerne markerte seg — mer enn noen gang. Og det gjorde Kristian Bjørnsen. Gang på gang skar han inn fra høyreflanken og scoret.Før hvilen hadde Bjørnsen blitt begrenset til én fulltreffer - i andre omgang scoret han hele seks ganger. Bjørnsen ble suveren toppscorer for Norge med åtte mål totalt - etter at han også scoret i ekstraomgangene.

EM-helten Mamelund tar et oppgjør med mobbekulturen på nett: - Skremmende å se hva de skriver.

Ekstraomganger

Likevel ble det en vanvittig strid i sluttminuttene. Lagene fulgte hverandre som skygger. Upresise tyske avslutninger ble utslagsgivende. Det så lenge ut som at Norge skulle avgjøre til full tid, men få sekunder før slutt utlignet Tyskland.

Da Kent Robin Tønnesen deretter ikke klarte å fyre av et skudd i Norges angrep, endte det med 27-27 og ekstraomganger.

Ole Erevik var blant Norges beste, men deppet selvsagt etter at det til slutt ble tap i semifinalen.

I ekstraomgangene hadde Tyskland kommandoen hele veien. Norge fulgte motstanderne som skygger, men da Tyskland scoret 34-33-målet med få sekunder igjen, måtte Christian Berges menn innse at slaget var tapt. Hør Aftenpodden Sport her: — Det er nær døden-opplevelser hver gang håndballgutta spiller:

Les også

  1. Én spiller fikk ni på børsen i det sure semifinaletapet

  2. Se bildene fra semifinale-thrilleren

  3. Her er fem grunner til at håndballgutta endelig lykkes

  4. Hevder Berge blir brennhet i Europa etter EM-suksessen

Les mer om

  1. Håndball
  2. Herrelandslaget håndball