Sport

Fannemel på 4. plass i Klingenthal

Slo til med lengste hopp i første omgang, men fulgte ikke opp.

Anders Fannemel lyktes ikke helt i det andre hoppet. AP / NTB scanpix

 • Roar Lyngøy

Anders Fannemel lå på annenplass etter første omgang i verdenscuprennet i Klingenthal (HS 140) etter å ha prestert et kjempehopp på 143 meter.

Det var det lengste hoppet av samtlige, men tyskeren Andreas Wellinger fikk flere poeng etter at han landet på 140 meter.

Fannemel hadde et håp om å ta sin første verdenscupseier, men lyktes ikke like godt i det andre hoppet. 134 meter holdt kun til en foreløpig 3. plass før den siste hopperen, Wellinger.

Wellinger overtok 3. plassen og skjøv dermed Fannemel ut av pallen. Seieren gikk til Roman Koudelka fra Tsjekkia, med østerrikske Stefan Kraft på 2. plass.

Fannemel på fjerdeplass var 2,3 poeng fra en plass på seierspallen i søndagens individuelle verdenscupåpning i tyske Klingenthal.

Bardal på 11. plass

Anders Bardal ble nest beste norske på 11. plass. Rune Velta ble nummer 18, mens Anders Jacobsen endte på 25. plass.

Den eneste nordmannen som ikke kom med til finaleomgangen var Tom Hilde.

– Jeg må innrømme at jeg ikke er 100 prosent fornøyd, men likevel vil jeg vel si at jeg er ganske fornøyd. Vi hadde ikke marginene på vår side i dette rennet, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Ingen krise

Østerrikeren slo fast at det i alle fall ikke var stang inn for Fannemel.

– Han hoppet ok, men på ingen måte perfekt. I finaleomgangen kom han seg ikke helt over skiene. Dermed kunne det ikke bli noe topphopp, slo Stöckl fast.

Men han sa også at det var to bra hopp Fannemel presterte i det individuelle rennet søndag, og at han endte på fjerdeplass var i alle fall ingen krise.

– For å kunne prestere helt på topp og være med i kampen om plassene på seierspallen, er det helt nødvendig å ha to perfekte hopp. Det hadde ikke Anders Fannemel i dette rennet, og derfor gikk det som det gikk og endte med fjerdeplass. Han var ikke mer enn drøye to poeng fra seierspallen, fortalte Stöckl.

Les mer om

 1. Hopp

Relevante artikler

 1. SPORT

  Anders Jacobsen klarte ikke å kvalifisere seg

 2. SPORT

  Fannemel på 2. plass etter avlyst finaleomgang

 3. SPORT

  Stöckl: – Veldig skuffende og urettferdig

 4. SPORT

  Stöckl om Fannemel: - Klarer nesten ikke å gå

 5. SPORT

  Polsk idrettsbragd: Historiske Stoch vant alle rennene i Hoppuka

 6. SPORT

  Bardal etter skuffende hopping: - Jeg vet ikke hvorfor det skjedde