Sport

Oppgitt og frustrert Soares: – Hadde vært fint med en tryllestav nå

Det finnes ingen enkle løsninger på Oilers-problemene.

Josh Soares (midten), Peter Lorentzen (t.v.) og Markus Vikingstad fikk en ny smell i Askerhallen tirsdag.
  • Kjetil Flygind

ASKER: Frisk Asker vant 2–1 på en dag hvor Oilers faktisk leverte en solid kamp. Men de siste års seiersmaskin får absolutt ingenting gratis om dagen.

Det vet Josh Soares, som satt utvist da Oskar Nilsson avgjorde kampen for Frisk Asker, alt om.

For 11 tap på 16 kamper er uvant kost i Oilers.

– Dette er uvant, ja. Helt klart. Det pleier å være omvendt. Og kanskje ikke så mange som fem tap. Så det er en helt ny erfaring for oss, sier mannen med gullhjelm på hodet i Pål Gulbrandsens lag.

Men det er lite som lukter gull.

– Jeg tror på at vi står samlet og jobber oss ut av dette, det er nøkkelen. Det er bare å krige på. Riste av oss skuffelsen og så er det ny kamp på lørdag, sier Oilers-trener Gulbrandsen.

Han fikk se sitt lag slite med å omsette sjansene i scoringer – igjen. Han tror ikke på tryllestøv, men Josh Soares innrømmer at det kunne vært kjekt med en tryllestav nå.

Takk for kampen. Josh Soares og resten av Oilers-spillerne måtte nok en gang svelge unna et tap på hockeybanen. Nummer 11 i rekken denne sesongen.

Ingenting kommer av seg selv

– Hehe. Det hadde vært fint med en tryllestav, ja. Så kunne vi fått alt på plass slik vi vil ha det og slik det har pleid å være her. Vi prøver, men det handler om detaljer. Og ikke minst selvtillit. Vi håper for mye og gjør for lite, om du forstår hva jeg mener, sier Soares.

Mot Frisk kom sjansene, spillet var også solid. Trygt og solid, lite spillevendinger imot, disiplinert og krigersk.

Men det hjelper ikke all verden så lenge poengene uteblir.

– Vi får ingenting gratis, det er helt sikkert. Det er tøft. Vi pleier å score tre-fire mål i hver kamp, kanskje slippe inn en eller to. Nå er det helt omvendt. Det er rart og frustrerende. Det er en kamp igjen før landskamppausen, den må vi bruke til å restarte, sier 35-åringen fra Canada.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen på benken i Askerhallen. Han måtte nok en gang se sine gutter gå av isen med null poeng.

Satt utvist da Frisk avgjorde

Soares mener det er bedring å spore. Men innser også at det neppe blir noen sesong med Oilers i toppen.

– Det blir nok en litt annen sesong, ja. Det er tøft, men vi må bare jobbe oss ut av det.

– Hvordan opplevde du å sitte utvist da Frisk Asker avgjorde kampen?

– Frustrerende det også. Jeg prøvde å takle, men han hoppet, og da blåste dommerne for tripping. Det er ikke noe morsomt, og jeg mener det ikke er utvisning. Vi sliter med å score og da de fikk sitt andre mål visste vi at det ville bli tøft.

Oilers tok ut målvakt Jakob Opsahl, som sto i andre kamp på rad i Henrik Holms sykdomsfravær, uten at det hjalp i jakten på 2–2.

Les mer om

  1. Frisk Asker
  2. Eliteserien (hockey)
  3. Stavanger Oilers
  4. Ishockey