Sport

Landslagssjefen: - Råsterk jobbsøknad av Martinsen

Andreas Martinsens mektige og råsterke 2-2-mål for Norge mot Finland i ishockey-VM lørdag ble nok lagt merke til av flere.

Andreas Martinsen (midten) skjønner at han har scoret mot Finland.

Der fikk 1,90 meter høye Martinsen god bruk for sine 100 mektige kilo. 26-åringen er uten kontrakt foran neste sesong, og derfor kan slike mål være gull verdt i jakten på ny ishockeyjobb.

Målet helt mot slutten av kampen sikret Norge ett viktig poeng i kampen om en plass i kvartfinalen, selv om det endte med 2-3-tap etter finsk mål i forlengningen.

Martinsen fikk pucken i mål mens det "fløy" finner i alle retninger rundt ham.

– Det var deilig. Vi kom inn i droppen der og hadde vel egentlig ingen fancy plan. Vi skal bare gå for å vinne droppen og pucken, men det endte med at de vant droppen og at vi tok pucken. Jeg la den egentlig rett på mål, og der endte den.

Les også

Dramatiske sluttsekunder: – Norge sjokkerer igjen!

Proff

– Du beviste kanskje litt hvorfor du er NHL-proff der?

– Ja, og det er det jeg må flinkere til. Å bruke kroppen mer der inne. Det trenger ikke alltid å være så pent, men jeg skal gå inn der, og da er det vanskelig for dem å forsvare seg. Dette må jeg prøve å få gjort oftere, sa Martinsen til NTB.

Lagkamerat Alexander Bonsaksen lot seg imponere av Martinsens moral i avslutningsøyeblikket med bare 29 sekunder igjen av kampen.

– En herlig slutt. Vi lå på og presset Finland i knestående, og til slutt fikk vi målet vi vil ha. Der fikk Martinsen vist hvorfor han spiller i NHL. Han dyttet fire-fem mann inn i mål, inkludert keeper. En stor, stor prestasjon av gutta og ikke minst Martinsen som trykket inn den pucken. Vi kjempet hardt i dag og var med inn til slutten. Synd at vi ikke klarte å ta det ekstrapoenget, men alt i alt gjorde vi en kanonmatch igjen, mente Bonsaksen.

Søknad

Landslagstrener Petter Thoresen mente at Andreas Martinsen gjorde sin kanskje beste kamp hittil i mesterskapet.

Han kalte det "magisk" at Norge klarte å score, og han mente at det talte for seg at målet kom ved den største og sterkeste.

Norges landslagstrener Petter Thoresen.

– Han er veldig aktiv på flere andre områder enn akkurat det målet. I dag gjør han en av sine beste kamper. Det er viktig for ham som skal få en ny arbeidsgiver. Folk følger med ham, og det er viktig å vise seg fram med en slik viktig scoring både for Norge og for laget. Det var en god søknad om jobb.

– Han var ganske bredskuldret da målet kom?

– Det er han i et nøtteskall at han orker det, sa Petter Thoresen.

Les mer om

  1. Andreas Martinsen
  2. NHL
  3. Ishockey-VM
  4. Norge