Sport

Kan miste VM-beltene etter kokainbruk

Tungvektsmesteren Tyson Fury (28) står i fare for å miste VM-beltene etter å ha testet positivt for kokain.

Tyson Fury og Vladimir Klitsjko er her i boksekamp. Nå er førstnevnte i trøbbel.
  • Herman Folvik

Det skal ha blitt funnet spor av kokain i en dopingprøve som britten avla 22. september i Lancaster, melder ESPN. Dermed risikerer 28-åringen å bli fratatt alle titlene sine og få en ytterligere straff. Egentlig skulle Fury deltatt i tittelkamp mot Vladimir Klitsjko 29. oktober, men har trekt seg fordi han ikke skal ha følt seg klar av medisinske årsaker.

— Tyson er denne uken blitt erklært medisinsk uegnet til å bokse. Ifølge medisinske spesialister er tilstanden av en slik art at han trenger behandling før han kan gå tilbake i ringen. Tyson er forståelig nok knust over den siste utviklingen, heter det i en uttalelse fra Furys team, ifølge Mirror.

Les også

  1. Verdensstjernen Klitsjko: - Jeg er så glad på Cecilias vegne

  2. Klitsjko hyllet Brækhus etter comeback-seieren

Fury, som har vunnet 25 av 25 møter i bokseringen, står med WBA-, WBO— og IBF-titlene. Britten har ble også koblet til doping i fjor, da Daily Mirror hevdet det ble funnet spor av et anabolt steroid en en prøve han avga.

28-åringen som er født i Manchester er hele 2,06 centimeter høy og har en vekt på rundt 112 kilo. Han er gift med Paris Fury og har to barn.

Forbundet mot rusgifter beskriver kokain slik: "Kokain er et naturlig sentralstimulerende stoff som finnes i bladene på kokabuskene. Kokainrushet er oppkvikkende og gir en følelse av energi og styrke, men stoffet har negative psykiske ettereffekter og kan være farlig i bruk."

Les mer om

  1. Boksing